• Jorrit Eijbersen: ,,Bunnik, Odijk en Werkhoven hebben me gemaakt tot de man die ik nu ben.''

    Agnes Corbeij
  • Leen Vernie: ,,Jorrit is zeer prettig om mee samen te werken.''

    Agnes Corbeij

Eijbersen: ,,Bunnik, Odijk en Werkhoven hebben me gemaakt tot de man die ik nu ben."

ODIJK Vele Bunnikers en enkele collega's van elders kwamen vanavond in het Dorpshuis in Odijk afscheid nemen van Jorrit Eijbersen als wethouder van Bunnik. Gisteren werd hij al beëdigd in zijn nieuwe gemeente, dus feitelijk spraken burgemeester Ruud van Bennekom en voorzitter van de Liberalen Thies van den Berg de wethouder van Gooise Meren toe.

Agnes Corbeij

Ruud van Bennekom heeft maar negen maanden met Jorrit Eijbersen gewerkt. Toch heeft hij iets van hem geleerd. ,,Je bent een netwerker pur sang en staat graag tussen de mensen, zoals hier in het Dorpshuis in Odijk." Thies van den Berg memoreerde een van de campagne-ideeën uit Jorrit zijn koker: ,,Op de bakfiets door de gemeente. Die was nog niet elektrisch, volgens mij had je vier weken spierpijn."

Vele inwoners van Bunnik, waaronder raadsleden, bestuursleden van vrijwilligersorganisaties en ook wethouders van buurgemeenten, kwamen een drankje halen. Piet Koning, voorzitter van wijkvereniging Kromme Rijn in Bunnik. ,,We waren het niet altijd eens, maar verder hebben we goed samengewerkt. Ik denk dat het goed is dat hij verder gaat, je moet als wethouder ook niet te lang blijven zitten." Piet Koning en Kees van Dalen, wethouder in Houten, maakten van de gelegenheid gebruik om te filosoferen over gemeentelijke herindeling en woningbouw. Van Dalen kon ook altijd goed met Jorrit Eijbersen praten over dergelijke onderwerpen. ,,Ik vind het daarom zeker jammer dat hij weg gaat." 

HIJ KAN MEER AAN Ook Leen Vernie, raadslid van het CDA, was positief over de samenwerking. ,,Ik vind hem een joviale man, een van de fijnste mannen in het gemeentehuis om mee samen te werken. Hij heeft de transitie in het sociale domein zeer goed gedaan." De stap om naar Gooide Meren te gaan is een logische, aldus Vernie. ,,Hij kan meer aan, dus het is een goede zet. Wie weet wordt hij ooit nog eens burgemeester."

Uiteraard waren er ook kritische geluiden te horen over Jorrit Eijbersen als wethouder. Kees Broekman, voormalig bestuurslid van Welzijn Ouderen Werkhoven en Jan Elissen, penningmeester van Stichting Welzijn Ouderen Odijk, kwamen Jorrit ook een hand geven, maar hebben in het verleden ook wel eens tegenover hem gestaan. Kees Broekman: ,,We hebben zijn plannen ternauwernood overleefd. Dan doel ik op de plannen om de drie seniorenverenigingen in de gemeente te laten fuseren."

DANKBAAR Jorrit genoot, in bijzijn van zijn vrouw en dochters, van de avond en de mensen. Hij hield zijn eigen verhaal echt kort dit keer. ,,Toen ik hier als wethouder begon negen jaar geleden, was ik een snotneus. Ook al ben ik erg eigenwijs, ik heb een hoop geleerd. Bunnik, Odijk en Werkhoven hebben mij gemaakt tot de man die ik nu ben. Hier wethouder mogen zijn is het beste wat me is overkomen. Ik ben daar dankbaar voor."