• Sinds vorige week biedt MyWheels ook een elektrische auto aan in Bunnik

    Martien Das

Eerste elektrische deelauto

BUNNIK Wethouder Erika Spil verwelkomde vrijdag 17 februari de eerste elektrische deelauto in Bunnik. Namens MyWheels was directeur Karina Tiekstra van MyWheels aanwezig. De Nissan Leaf staat op de van Beeck Calkoenlaan, op een gereserveerde parkeerplaats bij de oplaadpaal. De auto wordt beheerd door MyWheels-leden van het eerste uur Hans Thomassen en Nirja Krause.

 

Erika Spil: " Ik ben heel blij dat inwoners in Bunnik actief bezig zijn met duurzaamheid en zelf veel initiatieven nemen. Deze elektrische deelauto is daar een mooi resultaat van. Ik ben er trots op dat Bunnik al 5 jaar in de landelijke autodeel-top 5 staat." De gemeente faciliteert de elektrische auto door bij de laadpaal een parkeerplek te reserveren voor deze deelauto.

Directeur MyWheels Karina Tiekstra: "Wij lopen graag voorop in de transitie naar elektrisch rijden en autodelen. Toen uit Bunnik de vraag kwam van de leden om een elektrische auto wilden we daar graag aan meewerken. Dit is de 5e elektrische auto in ons landelijke deelauto-aanbod." MyWheels is het enige autodeelplatform zonder winstoogmerk. De lokale beheerders zijn allemaal vrijwilligers.

Lokaal MyWheels Coordinator Martien Das: "We zijn als Bunnikse MyWheels gebruikers heel blij dat we nu ook de mogelijkheid krijgen om elektrisch te rijden. Je kan per rit kiezen wat een geschikte auto is. Voor ritten in de provincie ga ik voortaan zeker deze elektrische auto gebruiken."

Dit is de eerste elektrische deelauto in Bunnik. Een elektrische deelauto geeft inwoners van Bunnik de mogelijkheid om laagdrempelig over te stappen op elektrisch rijden. Naast deze deelauto staan er nog 7 MyWheels deelauto's in de gemeente Bunnik. Ook bieden een achttal mensen via de MyWheels site hun eigen auto te huur aan. Ruim 300 huishoudens maken gezamenlijk gebruik van deze deelauto's, in plaats van een eigen (2e) auto. MyWheels is nu 10 jaar actief in Bunnik.

Heeft u ook interesse in (elektrisch) autodelen, meld u dan aan als lid via www.mywheels.nl