• De ondernemersprijs ging naar Driessen Food. Links wethouder Eijbersen, rechts Ostendorp. Christiaan en Ronald Driessen in het midden.

    Colijn van Noort

Driessen Food wint ondernemersprijs BHIK

BUNNIK De Ondernemersprijs van de Bunnikse Handels en Industrie Kring (BHIK) ging dit jaar naar Driessen Food. De jury ging dit jaar - heel algemeen - op zoek naar de 'beste' ondernemer. De jury was onder de indruk van de lange geschiedenis van dit familiebedrijf, van de ontwikkeling die het bedrijf doormaakte en de veerkracht, waarmee Driessen Food door moeilijke tijden kwam.

De jury bestond net als vorig jaar uit Hans Martijn Ostendorp, Herman Olde Hartmann en Ronald van Delft. Zij benoemden ook dat Driessen Food een belangrijke werkgever is in de gemeente Bunnik. 'Van een klein poeliersbedrijf is Driessen Food uitgegroeid naar een totaal leverancier van Food, in zowel binnen- als buitenland, met drie vestigingen en meer dan 250 werknemers'.

Ook bakkerij Sjaak Doeleman, Active Constructions en LVTPR waren genomineerd. Over Doeleman zei de jury dat deze onderneming 'steeds heeft kunnen meebewegen met een veranderende markt en de 'eisen' van de consument.'

Active Constructions is van origine een hoveniersbedrijf. De jury was onder de indruk van de manier waarop de ondernemers 'een turn-over hebben gerealiseerd naar de belangrijkste speler op de klimparkenmarkt en wereldwijd actief'.

LVTPR is een veelomvattend mediabedrijf, met meerdere vestigingen in Nederland en het buitenland. Het hoofdkantoor staat op de Fruitveiling in Bunnik. Het is een groeiende onderneming waar inmiddels tachtig medewerkers werkzaam zijn.