Doe mee met Dier en Wij

Tijdens NL Doet gaan de vrijwilligers van de kinderboerderij onderhoud plegen aan de gebouwen en het terrein van de kinderboerderij. De bestrating wordt recht gelegd, er wordt een hooiruif gemaakt en de dorpel van de voordeur wordt vervangen. Ben je handig? Wees welkom. Ook wordt er schoongemaakt.

De kinderboerderij, ook wel liefkozend kiboe genoemd, heeft een enthouiaste groep vrijwilligers, maar zoekt op dit moment wel extra steun. Er wordt iemand gezocht om een of twee keer per maand de dieren op maandagochtend te voeren. Dat kost ongeveer anderhalf uur de tijd. Ook worden gastheren- of dames gezocht om de bezoekers tijdens openingsuren te ontvangen, eens per maand op zaterdag of zondag tussen 14.30 en 17.00 uur. Ook wordt nog iemand gezocht die eens in de week de boel een beetje wil aanvegen en wat buitenhokken wil verschonen.

Iedere vrijwilliger heeft andere interesses, maar er is een grote variatie aan taken, dus er is altijd wel iets leuks te doen. Iedereen kan zich aanmelden; jong en oud. Ervaring is niet nodig, je wordt ingewerkt. Informatie opvragen kan bij Sicco Roukema: dierenwij@gmail.com, 030-6565666.