• Eerder optreden tijdens het Krommerijn Festival

    Nynke Plaatsman

Dit jaar geen Krommerijn Festival

BUNNIK Het Krommerijn Festival, dat de afgelopen vijf jaar bij evenementenlocatie De Landgoederij in Bunnik heeft plaatsgevonden, komt niet terug in 2019. De initiatiefnemer van het Krommerijn Festival (BHG) heeft dit doen besluiten, gezien een belangrijke partner van het festival plotseling ernstig ziek is geworden.

Na vijf succesvolle samenwerkingen met Fonds verstandelijk gehandicapten had de organisatie voor de editie in 2019 een nieuwe partij, Special Olympics, gevonden om het festival voor de zesde keer te organiseren. Door de plotselinge ziekte is besloten om het festival, dat jaarlijks voor het goede doel wordt georganiseerd, niet door te laten gaan. De organisatie betreurt het enorm dat de traditie dit jaar niet voorgezet kan worden. "Op dit moment zijn wij met onze gedachten ergens anders en uit respect voor desbetreffende partner hebben we besloten om het festival niet door te laten gaan. Onze excuses en we hopen op uw begrip."

Het Krommerijn Festival is hét blues- en soulfestival van Bunnik en de Kromme Rijnstreek. Muziek, gezelligheid, netwerken, een hapje en een drankje zijn de ingrediënten van het Krommerijn Festival. Bunnik en de Kromme Rijnstreek hebben een jarenlange Blues & Soul traditie, in de vorm van het festival dat jaarlijks wordt georganiseerd. De afgelopen jaren stonden bekende Jazz, Blues & Soul artiesten op het podium, waaronder Barrelhouse, Laura Fygi, Arthur Ebeling en Julian Sas.