• Salomonszegel

    IVN

Determineren van planten

ZEIST Hoe heet die plant en waarom groeit die plant hier? Zijn dat vragen die je boeien? Schrijf je dan in voor deze cursus. Het is verrassend om van allerlei wilde planten in het park, in de berm en in je eigen tuin te ontdekken hoe ze heten.

Het is niet zo eenvoudig om een plant een naam te geven. Daarom geeft IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn op 15, 29 mei en 12, 26 juni een avondcursus om je op een eenvoudige en leuke manier te laten kennismaken met het determineren van wilde planten. Er wordt begonnen met een korte inleiding over de indeling van het plantenrijk en over de bouw en de functies van de onderdelen van de plant. Je leert te kijken naar bladvormen, bloemvormen en bloeiwijzen aan de hand van levende planten, presentaties en opdrachten. Er wordt aandacht besteed aan de meest bekende plantenfamilies. Daarna ga je buiten gezamenlijk één of meerdere planten op naam brengen met behulp van een flora.

Cursusdata: 15, 29 mei en 12, 26 juni, van 20.00 - 22.15 uur. Kosten: € 27,50 IVN/KNNV-leden, € 32,50 niet-leden (inclusief syllabus en koffie/thee). Plaats: Bisonstal, Woudenbergseweg 13B, Zeist. Opgave en inlichtingen: uiterlijk 10 mei, bij Harry Kerver (kerverh@gmail.com tel. 0637732772)