De vrijheid omarmd

BUNNIK De jaarlijkse dodenherdenking op Fort Rijnauwen was vorig jaar - toen was het einde van de oorlog precies 70 jaar geleden - ontzettend druk en grootser opgezet dan anders. Dit jaar zet het organiserend comité in op een meer ingetogen bijeenkomst.

 

Agnes Corbeij

De Stichting Herdenkingsmonument Fort bij Rhijnauwen gaat de tijd scherper in de gaten houden. Voorzitter Janneke Schermers: "Vorig jaar was het spannend of het laatste staartje van de stoet wel om acht uur bij het monument zou zijn."

STOET De stoet begint zoals altijd bij het Poortgebouw van de Stayokay, aan het einde van de Rhijnauwenselaan. Daar kan verzameld worden vanaf 19.00 uur, de stoet vertrekt om 19.25 uur. Er zijn vertegenwoordigers van het gemeente- en provinciaal bestuur uitgenodigd en ook de nabestaanden van de gevallenen uit België worden vertegenwoordigd. Ook zijn er basisscholieren uit Bunnik aanwezig bij de herdenking.

SLECHT TER BEEN Mensen die slechts ter been zijn, kunnen met de fiets of met de auto naar het monument komen, van 18.45 tot 19.15 uur. De auto moet uit het zicht gezet worden. Het is wel belangrijk om voor 28 april contact op te nemen met Janneke Schermers, via 030-6571350, voor aanmelden en overleg.