• Door een vlag omhoog te houden, wordt al zingend de nieuwe naam onthuld

    Nicolaasschool
  • Nicolaasschool
  • Nicolaasschool
  • Nicolaasschool
  • Nicolaasschool

De Vonk nieuwe naam Nicolaasschool

ODIJK Eind van de middag is tijdens het eindejaarsfeest de nieuwe naam van de Nicolaasschool bekend gemaakt: De Vonk. Dit conform de uitslag van de stemming die eind april plaatsvond.

De meerderheid van de leerlingen, ouders en leerkrachten stemde toen voor de naam 'De Vonk'. Directeur Caroline Boumans: "De naam is kort, krachtig en positief, dat spreekt ons aan. Tegelijkertijd laat deze naam zien dat we vanuit ons eigen enthousiasme het vonkje bij kinderen willen aanwakkeren om te vinden wat bij hen past en te worden wie ze zijn."
"We zijn een school vol mogelijkheden. Wij zijn ervan overtuigd dat we, door het prikkelen van de nieuwsgierigheid en creativiteit van kinderen, hen kunnen helpen ontdekken wie ze zijn en waar ze goed in zijn."

Bij de nieuwe naam hoort een nieuw logo. Vanaf het nieuwe schooljaar is dit logo overal toegepast. Ook wordt er gewerkt aan een nieuwe website www.devonk-odijk.nl. Deze gaat in de zomer online.
In 2017 bestond de school 60 jaar. Caroline Boumans: “Dat was een goed moment om te herijken, bijvoorbeeld hoe wij toekomstgericht onderwijs gaan geven. Maar ook hoe we de katholieke inspiratie vormgeven in de praktijk. Dat is steeds zoeken naar de juiste balans tussen traditie en vernieuwing. We zijn een nieuwe weg ingeslagen, maar nemen de lessen en al het mooie uit het verleden mee. De nieuwe naam markeert deze stap.”

Meer informatie is (nu nog) te vinden op www.nicolaasschool-odijk.nl