De St. Nicolaasschool doet mee aan de Vastenactie & Guiness Book of Records recordpoging 

ODIJK Op dinsdagochtend 15 maart verzamelden in Nieuwegein zo'n 150 basisschoolleerlingen waaronder een deel van groep 7 van de St. Nicolaasschool, hun begeleiders én hun Oegandese gasten zich om een recordpoging te doen voor het Guiness Book of Records. Doel: de langste straat petflessen ooit neerzetten! De thuisblijvende medeleerlingen, meesters, juffen, ouders, opa's en oma's konden via Facebook de vorderingen volgen. De grote finale was vanaf 14:00 uur live te volgen via livestream. Vol spanning werd er op school meegekeken. Uiteindelijk zijn er 43.663 flessen op een rij gezet! De Oegandese gasten waren geraakt door de Nederlandse solidariteit met hun land en de inzet van o.a. de kinderen van de St. Nicolaasschool. Fiona: "Niet alleen de kinderen en leerkrachten kwamen in actie voor Oeganda; hele gemeenschappen hebben zich ingezet. Dat raakt me diep!"

De (statiegeld)opbrengsten van het actie zijn bestemd voor de scholen in het Oegandese Katakwi-district. De recordpoging gisteren heeft ruim 15.000 euro opgebracht, maar de totale opbrengsten van de Vastenactie scholencampagne zullen hoger uitvallen: er zijn ook scholen die op hun eigen manier in actie komen voor Katakwi en niet deelnamen aan de flessenactie.

De recordpoging is vooraf aangemeld bij het Guiness Book of Records; de jury gaat de komende dagen de recordpoging nauwkeurig documenteren - er zijn speciaal daarvoor foto's en films gemaakt - en indienen bij Guiness Book of Records.