De Pont van het Landschap vaart weer!

BUNNIK Op 4 mei gooit de Pont voor het eerst dit jaar haar trossen los. Het seizoen begint met een kindervaart, op de voet gevolgd door een speciale Dauwtrapvaart op Hemelvaartsdag. Ook dit jaar worden de moeders niet vergeten; op 8 mei vaart de Pontspeciaal voor hen uit. Zo'n cadeau heeft ze nog nooit gehad!

RIJKDOM Klim aan boord en laat door de gidsen vertellen wat de natuur te bieden heeft. Langs de oevers van de Kromme Rijn zijn de drassige walkanten begroeid met een rijkdom aan oeverplanten, zoals zwanenbloem, gele lis, valeriaan en kattenstaart. Samen met allerlei vlinders en libellen geniet u van deze bloemen en planten. In de oeverbegroeiing broeden talrijke vogels en ook het waterleven is veel soorten rijker. De gids vertelt hier tijdens de vaartocht meer over. Tijdens de kindervaart op 4 mei vangen en onderzoeken de kinderen, samen met de gids, waterdiertjes die de wateren van de Kromme Rijn bevolken. Een echte aanrader! De afvaart is om 14:00 uur.

VROEG UIT DE VEREN De Dauwtrapvaart is echt voor vroege vogels. Het is de ideale manier om op 5 mei samen met de natuur wakker te worden. Om 5:00 uur vaart de Pont van het Landschap naar Rhijnauwen, waarna u - met dauw aan de schoenen - terugloopt naar het beginpunt. Daar staat een stevig ontbijt voor u klaar. Als de rest van Nederland om 8 uur wakker wordt, heeft u al de nodige kilometers in uw benen en broodjes achter de kiezen. Wie wil de dag nu niet zo starten? Komende zondag is het Moederdag. Wilt u haar verrassen, maar heeft u weinig inspiratie? Speciaal voor moeders - en hun gezin - vaart de Pont op 8 mei, om 14:00 uur uit. Tijdens de vaart van anderhalf uur geniet u van alles wat groeit, bloeit en broedt.

Kijk snel voor de details op http://www.utrechtslandschap.nl/varen/pont-van-het-landschap. Reserveren kan online of telefonisch via VVV Wijk bij Duurstede, tel 0343 - 57 59 95. Locatie: Excursiecentrum "Niënhof", ingang naast Grotelaan 16, Bunnik