• Mantelzorgers worden in het zonnetje gezet.

    Lia van der Heijden

Dag van de mantelzorg

WERKHOVEN In opdracht van de gemeente Bunnik organiseerden Femke Dotman en Monique van Wielink voor de derde keer een dag voor de mantelzorg in conferentiecentrum Samaya te Werkhoven. Dankzij de hulp van vele vrijwilligers en de bijdragen van de Bunnikse middenstand wordt deze middag een jaarlijks evenement waar veel mantelzorgers naar uit kijken.

Lia van der Heijden

Zondagmiddag 4 november was alles erop gericht om mantelzorgers en hun 'maatjes' een heel gezellige, ontspannen middag te bezorgen. De gasten werden opgewacht door vriendelijke gastvrouwen die vertelden over alle mogelijkheden voor mantelzorgers om zich deze dag te laten verwennen.

GELUKKIGER NAAR HUIS Er was de mogelijkheid om je door een fysiotherapeut te laten behandelen, een schoonheidsbehandeling te ondergaan, te genieten van een visproeverij, een ontspannende stoelmassage te krijgen of een lezing van de vogelbescherming te volgen. Monique: ,,Ons doel is om de mantelzorgers gelukkiger weg te laten gaan als dat zij gekomen zijn." Ook aan de inwendige mens werd gedacht: er stonden allerlei lekkere hapjes en drankjes klaar. Eind van de middag vond een optreden plaats door de Mamma's en Pappa's uit Werkhoven.

ERKENNING EN WAARDERING Het doel van deze middag is om mantelzorgers in het zonnetje te zetten en een stuk erkenning en waardering te bieden. De Dag voor de mantelzorger is bedoeld om er voor te zorgen dat er aandacht in het hele land is voor mensen die deze belangrijke taak op zich nemen.

Vaak wordt bij mantelzorgers gedacht aan ouderen, maar de groep is veel groter: ook ouders met jonge kinderen, begeleiders van chronisch zieken of gehandicapten zijn mantelzorgers.

CONFERENTIECENTRUM SAMAYA Door het beschikbaar stellen van conferentie centrum Samaya is het mogelijk om ieder jaar weer meer mantelzorgers in deze mooie omgeving te ontvangen. Er is veel behoefte aan de mogelijkheid om te ontspannen en anderen die zich in dezelfde situatie bevinden, te ontmoeten.

HARTENWENSEN Alle vrijwilligers doen hun uiterste best om de deelnemers de waardering te geven die zij verdienen: zo worden ook hartenwensen geïnventariseerd die waar mogelijk verwezenlijkt worden.

NIEUWE ENERGIE Zonder de gemeente Bunnik, alle vrijwilligers en de Bunnikse middenstand zou het niet mogelijk zijn deze gezellige middag aan te bieden en om ervoor te zorgen dat alle mantelzorgers weer met nieuwe energie naar huis gaan.