Cultuurcafé in Kersentuin over bibliotheek

BUNNIK Op donderdag 18 januari is het vanaf 20.00 uur cultuur dat de klok slaat in de Kersentuin. Eerst krijgen drie culturele instellingen uit de gemeente de gelegenheid te pitchen om een (start)bedrag te verdienen voor hun project. De avond wordt afgesloten met een hapje en een drankje waarbij guitaarduo Cordeal - met Cees Sax en Erik Ypema uit Odijk - voor de muzikale omlijsting zorgt. Een geweldige avond waarop iedereen van harte welkom is. De toegang is gratis.

THEMA 'WAAR STAAT DE BIBILIOTHEEK OVER 10 JAAR? De bibliotheek in Bunnik: dat is toch die ruimte in de Kersentuin waar je boeken kunt lenen? Zo eenvoudig is het niet meer. De bibliotheek in Bunnik die deel

uitmaakt van Regio Cultuurcentrum Idea verandert mee met de veranderende samenleving. Welke visie daaraan ten grondslag ligt horen we van Peter van Eijk, directeur van de BiSC en van Bonne Westdorp , directeur

van Idea. Hun verhalen zijn het uitgangspunt voor een gezamenlijk gesprek onder leiding van Peter van Eijk.

VERANDERINGEN De samenleving verandert snel en kent nieuwe maatschappelijke uitdagingen op het gebied van lezen, zelfredzaamheid en ontmoeten. Ook in de gemeente Bunnik ontkomen we niet aan de veranderingen en merkt de lokale bibliotheek steeds vaker dat zij inspeelt op de lokale behoefte. De directeur van de bibliotheek Idea Bonne Westdorp, waarvan de bibliotheek Bunnik een onderdeel is, zal tijdens het cultuurcafé van 18 januari een inleiding houden op de 'Bibliotheek 2025 in de gemeente Bunnik'.

Peter van Eijk is sinds 2016 directeur-bestuurder van BiSC. Dat is de instelling die de bibliotheken van de provincie Utrecht ondersteunt op ICT-beleid, de logistiek van de provinciale boekencollectie en allerlei vernieuwingen in het dagelijks functioneren. Zo wordt nu gewerkt aan de voorbereiding van strengere privacyregelgeving. Maar ook de wijze waarop bibliotheken hun klantrelaties systematischer kunnen organiseren is een thema waarop BiSC acteert.

CULTUURCAFÉ PLUS Na afloop van het gesprek wordt de winnaar van de pitch bekendgemaakt. En uiteraard is er volop ruimte om met elkaar, onder het genot van een drankje, gezellig te netwerken en van gedachten te wisselen over cultuur binnen de Gemeente Bunnik.