Collecte van Amnesty International

BUNNIK Amnesty International houdt in 2016 voor de 14e keer een landelijke collecte. Van 13 tot en met 19 maart gaan in Nederland duizenden vrijwilligers de straat op. In Bunnik, Odijk en Werkhoven staan 75 collectanten in de startblokken. Zij gaan tussen 14 en 19 maart huis-aan-huis collecteren en op zaterdag 19 maart staan ze met hun collectebus  bij AH (Bunnik) en Jumbo (Odijk).

Vorig jaar werd tijdens de collecte in de gemeente Bunnik ruim 5.700 euro opgehaald. In 2015 gingen in heel Nederland 25.000 vrijwilligers langs de deuren en werd 1,59 miljoen euro opgehaald voor het mensenrechtenwerk van Amnesty.

Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Zoals ze deed voor Moses Akatugba in Nigeria. Moses was 16 jaar toen hij werd opgepakt op verdenking van een gewapende overval. Hij was onschuldig maar bekende na hevige marteling toch. Op grond van die bekentenis kreeg hij de doodstraf. Meer dan 800.000 mensen kwamen voor Moses Akatugba in actie, onder meer bij de Schrijfmarathon 2014. Kort daarna kwam hij vrij.

Amnesty International is een onafhankelijke wereldwijde beweging van zeven miljoen mensen in meer dan 150 landen, die zich inzet voor slachtoffers van schendingen van mensenrechten. Hiervan steunen twee miljoen mensen Amnesty financieel als lid, donateur of vaste begunstiger. Amnesty Nederland is met 255.000 leden één van de grootste afdelingen.