• HandicapNL

Collecte HandicapNL

BUNNIK Iedereen hoort erbij! Toch? Voor mensen met een handicap in Nederland is dat niet zo vanzelfsprekend. HandicapNL (voorheen Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds) vindt dat iedereen volwaardig mee moet kunnen doen.

In Nederland wonen ruim 2 miljoen mensen met een verstandelijke, fysieke of meervoudige beperking. Hoe divers de beperkingen ook zijn, de problemen die deze mensen ervaren vertonen veel overeenkomsten. Eenzaamheid, weinig eigen regie, afhankelijkheid van zorginstanties en ingewikkelde regelgeving zijn voorbeelden hiervan. HandicapNL gelooft dat dat beter kan én moet.

Samen maken we het verschil. In de week van 24 tot en met 29 september wordt voor HandicapNL gecollecteerd. Kinderen en volwassenen met een handicap worstelen dagelijks om op volle kracht mee te kunnen doen in de samenleving. Geef hen een eerlijke kans met een bijdrage in de collectebus.

Naast reguliere collectebussen, worden in de gemeente Bunnik ook 10 vernieuwde digitale collectebussen ingezet. Hier past niet alleen munt- en briefgeld in, maar hiermee kan ook met de pinpas gepind en contactloos een donatie gedaan worden. Daarnaast is het mogelijk om via je bank app een donatie te doen door middel van het scannen van een unieke QR-code.

Met de opbrengsten worden onder andere woonlocatie Wilhelmus Peekhof van Humanitas in Odijk en Stichting de Barrage in Werkhoven ondersteund. Geef je weer gul aan de enthousiaste vrijwilligers?

Meer informatie over het fonds vind je op www.handicap.nl.