• Adjudant plezant tankt nog even bij.

Carnaval barst los in De Vergeten Hoek

WERKHOVEN Vrijdag 17 februari is het zover. Dan gaat de Vergeten Hoek los. En niet zo maar los, nee total loss. Prins Koo den Eerste heeft een thema dat luidt: Van al dat gehos gaan we dit jaar in De Vergeten Hoek total loss. Op maandag zullen velen zich total loss voelen. Daar staat dan een fantastisch weekend tegenover. In de Feesthal van Loonbedrijf A.N. van Impelen zal weer een programma zijn waar de carnavalsvierder zich weer prima kan vermaken. Een mooi line-up aan artiesten staat klaar en tussendoor zal onze eigen DJ Dennis zorgen voor een groot feest.

Vrijdag de 17e starten we eerst met de pronkzitting 2.0. hoogtepunt van deze happening is de officiële sleuteloverdracht. Vanaf dat moment heet Werkhoven De Vergeten Hoek en heerst Prins Koo den Eerste. Ook prins Flap Fier van Odijk en Prins Silvester van Bunnik, omgedoopt tot respectievelijk Ojik en Kikkerloo, ontvangen hun sleutels. Vanaf dat moment barst het feest pas echt los. Deze avond treedt Django Wagner op. Na een nacht goed slapen gaan we verder met de optocht. Ieder jaar wordt de optocht weer groter en de voortekenen zijn ook nu weer veelbelovend. De wagens stellen zich op langs de Herenstraat. De enkelingen, paren en loopgroepen worden op de Brink tussengevoegd. Dit jaar zal er ook weer scherp gecontroleerd worden op het naleven van alle regels voor de wagen, lees deze daarom goed door als je deelneemt. Na de optocht volgt de prijsuitreiking en wordt er nog even kort maar krachtig carnaval gevierd. De echte 'die hards' gaan snel wat eten om zich vlot weer te melden voor de grote carnavalsavond. Het hoogtepunt van deze avond vormt het optreden van niemand minder dan Lamme Frans waarmee een geweldig feest gegarandeerd is. Op zondag sluiten we af met carnaval voor de kinderen. Deze kindermiddag gaat er net wat anders uitzien dan andere jaren. Natuurlijk is er chips en limonade, maar de 'artistieke' invulling wordt gedaan door 'dancing with the kids & Lisa'. De kinderen gaan aan een eigentijds dansprogramma meedoen inclusief een echte dance Battle. Ouders die nog kunnen mogen meedoen. Na dit weekend gaan we gewoon door. Op zaterdag 25 februari vieren we carnaval in Café 't Hart van Werkhoven waar op zondag ook het 'kielenbal' plaatsvindt. Officieel sluiten wij het seizoen af op dinsdag 28 februari met haring happen ook dit vindt plaats in het Hart van de Vergeten Hoek. Maar omdat we het carnaval toch nog niet kunnen laten vieren we op 25 maart het 'Halfvastenbal' ook dat weer in de residentie van Prins Koo den Eerste: Café 't Hart van Werkhoven.

Voor een volledig overzicht van locaties, artiesten en tijden kunt u terecht op www.devergetenhoek.nl. Daar kunt u ook alle foto's vinden van de activiteiten. TIP: Onder foto's 16-17 staat ook het fotoarchief van de afgelopen jaren. Een uurtje rondneuzen geeft alvast veel voorpret.