• Kian, Lucas, Aiden, Vincent en Marjolein startten een petitie tegen de aanleg van kunstgras.

    Agnes Corbeij

Buurt schrikt van kaalslag Ireneplein

BUNNIK Bewoners van de Oranjebuurt zijn geschrokken van de plotselinge kaalslag rond het Ireneplein. De werkzaamheden waren wel aangekondigd via de wijkvereniging, maar zeer summier. De vereniging erkent de fout. De geplande aanleg van kunstgras is meteen stopgezet, daar was ook verzet tegen.

Agnes Corbeij

Rondom het speelveldje aan de kant van de Prins Bernardstraat werd  een brede haag verwijderd en enkele bomen. Ook een speelheuvel werd met de grond gelijk gemaakt. Houtsnippers op de grond werden verwijderd. Dit alles was wel overlegd met de wijkvereniging Oranjebuurt, maar niet duidelijk voor alle bewoners.

TRANEN Een van de geschrokken mensen is Cerian van Gestel: "Inderdaad wist ik van niets. Het verbaast me erg. Het is echt een kaalslag." Navraag bij buren leerde dat ze niet de enige is. "Niemand die ik spreek weet hiervan. De overbuurvrouw stond in tranen aan de deur."

Buurtkinderen startten een petitie. Kian, Lucas, Aiden, Vincent en Marjolein hoorden van de plannen over kunstgras en gingen meteen de straat op. "We hebben 68 handtekeningen verzameld. Dat was genoeg. Want de aanleg van kunstgras is stop gezet."

SUMMIER Ciska Pittie, voorzitter van de wijkvereniging, begrijpt dat mensen geschrokken zijn. "De gemeente heeft dit gedaan met goedvinden van de wijkvereniging, maar achteraf bekeken hebben wij hierover niet genoeg gecommuniceerd naar de buurtbewoners." Het bestuur is meteen met de betrokken bewoners en de gemeente in overleg gegaan.