• 112ProvincieUtrecht.nl

Burgemeester sluit woning vanwege drugsvondst

BUNNIK Burgemeester Van Schelven heeft afgelopen woensdag een woning in Bunnik voor de duur van drie maanden laten sluiten. In de woning had de politie verdovende middelen aangetroffen

Met de maatregel geeft de burgemeester uitvoering aan het Opiumbeleid van de gemeente. "Hennepkwekerijen in woningen zijn ontoelaatbaar, zeker gezien de gevaren voor omwonenden. Daarom accepteren wij dit op geen enkele wijze", verklaart de burgemeester.

Onlangs doorzocht de politie de woning aan de Dr. Brevéestraat in Bunnik. Binnen vonden zij een hennepkwekerij. In totaal zijn 300 hennepplanten aangetroffen. Die zijn direct in beslag genomen. Afgelopen woensdag heeft de gemeente samen met de politie de woning formeel voor drie maanden gesloten.

Burgemeester Van Schelven licht toe: "Op basis van het Opiumbeleid heb ik de bevoegdheid om een woning te sluiten wanneer daar drugs worden aangetroffen. De risico's van hennepkwekerijen, en het criminele circuit dat daarbij hoort, zijn voor omwonenden dermate groot dat ze op geen enkele manier te tolereren zijn. Door de sluiting van drie maanden is het streven deze woning uit het criminele circuit te halen en de rust in de omgeving te herstellen."