• De verkopers presenteren vol trots Bunnik's Blond Bier 2018.

    Geerke Vermeulen

Bunnik's Blond Bier weer gearriveerd

BUNNIK Vanaf nu weer te koop: Bunnik's Blond Bier. Het bier wordt verkocht als sponsoractie voor Bunnik's Ride, een sportieve fietstocht op zondag 24 juni. Doel van de fietstocht is geld inzamelen voor het Prinses Maxima Centrum op de Uithof in Utrecht. De netto opbrengst van de verkoop van het bier gaat naar het centrum voor kinderoncologie, dat vorige week in gebruik is genomen. Het bier is met liefde gebrouwen in België en te koop bij C-VIS, Albert Heijn Bunnik, Fietsboetiek Bunnik, kaaswinkel Jan van Maanen en Bunnik & Wine.

HET BIER Het bier is met liefde gebrouwen door brouwerij Steenberge uit Ertvelde in België. Deze brouwerij is specialist in het brouwen van speciaalbieren van hoge gisting. Het is het een erg lekker en fris biertje dat je heel goed kunt bewaren. Het bier is gebotteld in een mooie fles van 0,75 liter en is daarmee ook zeer geschikt als een leuk en origineel cadeautje.

BUNNIK'S RIDE  Op 24 juni wordt voor de tweede keer Bunnik's Ride georganiseerd. ,,Dit jaar niet alleen voor wielrenners, maar eigenlijk voor iedereen die kan fietsten", aldus Chris de Graaf van C-VIS. Nieuw is dat er ook 'fiets-verrassings-routes' zijn van 25 en 50 km voor niet-wielrenners. Fiets dus gezellig mee en help daarmee het nieuwe centrum voor kinderoncologie. Onderdeel van deze nieuwe routes is een exclusief ontvangst in het nieuwe Prinses Maxima Centrum. Het gaat erg goed met de inschrijvingen. ,,We gaan richting de 200 deelnemers, maar er kunnen er nog veel meer bij. Schrijf dus snel in", zegt Gerrit van Heusden, eigenaar van MIJLPAALTJE.NL, dat op 24 juni zorgt voor een blijvende herinnering voor alle deelnemers. Wat blijft is na het fietsen gezellig napraten met een gratis drankje en overheerlijke vers gebakken kibbeling.

PRINSES MAXIMA CENTRUM Het Prinses Maxima wordt 5 juni officieel geopend door Koningin Maxima, maar onlangs is het al in gebruik genomen en worden de eerste kinderen er behandeld. Ieder jaar worden er 550 kinderen geconfronteerd met kanker. Op dit moment geneest ongeveer 75%. Het nieuwe centrum wil dit percentage echter veel hoger brengen, minimaal op 90%. Hiervoor is meer specialistisch onderzoek nodig. Iedere euro is daarom meer dan welkom.

Inschrijven voor de fietstochten of een bijdrage leveren kan via www.bunniksride.nl. Meer informatie via info@bunniksride.nl of telefonisch via 0683 655 609.