• Bunnik over Bunnik
  • Schilderworkshop Bunnik over Bunnik

Bunnik over Bunnik: workshop schilderen

BUNNIK Er zijn nog plekken vrij! Inwoners van 8 tot 88 jaar zijn welkom om mee te doen aan de schilderworkshop die in het kader van (beeld)verhalenfestival Bunnik over Bunnik wordt georganiseerd. Zelfs hele gezinnen hebben zich aangemeld. Neem voor deze workshop een foto of schets mee van een karakteristiek element uit je woonomgeving (Bunnik, Odijk of Werkhoven, Rhijnauwen). Aan de hand van dit inspiratiemateriaal ga je schilderen in acrylverf op doek. Docent is beeldend kunstenaar Wendy Kranendonk, die al jarenlang les geeft vanuit Atelier Indigo en in haar beeldend werk de groene omgeving van Bunnik als voorbeeld gebruikt.

Tijdens de vorige festival-editie schilderden de deelnemers een indrukwekkende verzameling Bunnikse landschappen, dorpsgezichten, stillevens en één portret bij elkaar. Ook toen werkten de deelnemers op basis van een meegebrachte foto van een favoriete Bunnikse plek. De één bracht een schets mee van de Uithof die oprukt aan de horizon gezien vanuit Bunnik, een ander had op haar smartphone het weidse zicht op de Kromme Rijn bij Odijk waar ze altijd hardloopt langs het jaagpad. Maar iets anders kan natuurlijk ook, want iedereen beleeft zijn omgeving op een andere manier. De workshop is op zondagmiddag 20 november van 14.00 tot 17.00 uur in de Barbaraschool.

Ook op het programma: Workshop Film maken met docent Wim Zagt (filmmaker) op zondagmiddag 27 november van 13.30 tot 17.00 uur in het Waterliniemuseum bij Fort Vechten in Bunnik.

Inschrijving workshops: Deelname aan een workshop kost €5 > 18 jaar en € 3 < 18 jaar. Meld je aan via bunnikoverbunnik@gmail.com of www.facebook.com/bunnikoverbunnik.