• Karen Voshol

Bunnik over Bunnik: Workshop fotografie

WERKHOVEN Vanuit fotostudio Krommerijn in Werkhoven geeft Colijn van Noort op zondagmiddag 13 november van 14.00 tot 17.00 uur een workshop fotografie voor jong en oud. Neem je digitale of analoge fotocamera mee, want je gaat vooral aan de slag met opdrachten buiten de studio.

Na een uitleg in de studio door fotograaf Colijn van Noort ga je zo snel mogelijk naar buiten. Tijdens de vorige editie van Bunnik over Bunnik wandelden de deelnemers met de fotocamera in de aanslag richting Beverweerd, het kasteel dat even verderop aan de Kromme Rijn ligt. De deelnemers varieerden toen in leeftijd van 10 tot 65 jaar. Sommige deelnemers fotograferen met de oude spiegelreflexcamera van hun vader en willen meer leren over belichting, scherptediepte en compositie, anderen fotograferen met een iPhone en willen hun foto's posten op Instagram. Colijn geeft uitleg over fotografische technieken, maar ook over beeldende elementen als compositie, kadrering en standpunt die je kunt inzetten om je verhaal te vertellen. Eén van de thema's deze middag is hoe je eenheid brengt in je fotoreportage. Oefeningen helpen je om op een andere manier naar je omgeving te kijken. De uiteindelijke resultaten worden in de studio op groot scherm bekeken en besproken. Als je wilt kan je ook (tot 9/1) een fotoreportage insturen voor Bunnik over Bunnik. Deze serie mag uit minimaal 3 en maximaal 12 foto's bestaan, die samen een alledaags of bijzonder Bunniks verhaal vertellen.

INSCHRIJVING WORKSHOPS Deelname aan een workshop kost 5 euro vanaf 18 jaar en 3 euro onder de 18 jaar. Ook ouder-kind-duo's zijn welkom. Meld je aan via bunnikoverbunnik@gmail.com of www.facebook.com/bunnikoverbunnik.