• Bunnik over Bunnik

Bunnik over Bunnik: geslaagde filmworkshop

BUNNIK Afgelopen zondag vond de filmworkshop met filmmaker Wim Zagt plaats bij het Waterliniemuseum in het kader van Bunnik over Bunnik. De deelnemers gingen in groepjes aan de slag met een (fictieve) tv-uitzending van Floortje Dessings '3 op reis' op bezoek in Bunnik.

Na een uitleg door docent Wim Zagt en na het uitwerken van het story-board gingen de groepjes met de filmcamera op pad op de prachtige locatie van het Waterliniemuseum op Fort bij Vechten. Elk groepje bestond uit een regisseur, een cameraman, een tekstschrijver/voice-over inspreker en natuurlijk een presentator. Een museummedewerker legde voor de camera uit waar de Nieuwe Hollandse Waterlinie voor diende en in welke periodes deze in gebruik is geweest. Ook museumbezoekers die net - met augmented reality - een vlucht boven de linie hadden gemaakt, werden geïnterviewd over wat ze van het museum vonden. De cameraman schoot mooie sfeerbeelden binnen en buiten het museum. Uiteindelijk werden de videobeelden gemonteerd. De vijftien deelnemers varieerden in leeftijd van 11 tot 67 jaar. Hard werken om in één middag een televisie-item te maken.

VERHALENFESTIVAL De workshop is een onderdeel van het (beeld)verhalenfestival Bunnik over Bunnik. Inwoners kunnen tot en met 9 januari filmpjes, fotoreportages, verhalen en schilderijen insturen waarmee ze hun beleving van Bunnik, Odijk en Werkhoven tot uitdrukking brengen. De beste inzendingen worden zondagmiddag 29 januari door Vincent Bijlo gepresenteerd tijdens de Grote Finale in het Waterliniemuseum. Voor meer info zie https://www.facebook.com/bunnikoverbunnik/