• Bunnik at the frame of my car (fotoserie) - inzending eerdere editie Bunnik over Bunnik.

    Anneke de Leeuw,

Bunnik over Bunnik

BUNNIK Deze herfst en winter vindt de vierde editie van Bunnik over Bunnik plaats. Net als twee jaar geleden wil het Cultuurplatform weer mooie Bunnikse (beeld)verhalen vastleggen en delen. Als onderdeel van het festival worden op de zondagmiddagen in november workshops georganiseerd.

Agnes Corbeij

Inwoners van 8 tot 88 jaar kunnen meedoen aan de (beeld)verhalenwedstrijd en hún beleving van Odijk, Bunnik of Werkhoven tot uitdrukking brengen in foto, film, schilderij, poëzie of verhaal. De wedstrijd mondt uit in een festival met grote finale op 29 januari in het Waterliniemuseum. Van een ode aan een favoriete plek of dorpsgenoot tot opgetekende oral history. Voorafgaand aan het festival worden workshops aangeboden.

SCHRIJVEN Vincent Bijlo, schrijver, columnist en cabaretier, geeft op zondagmiddag 6 november van 14.00 - 17.00 uur een workshop in het schrijven van verhalen. De locatie is nog niet bekend, maar dit zal in het centrum van Bunnik zijn. Tijdens deze workshop leert Vincent Bijlo je om jouw beleving van je woonomgeving onder woorden te brengen op papier. Veel schrijfervaring is niet per se nodig.

FOTOGRAFIE Colijn van Noort, fotograaf uit Werkhoven, geeft op zondagmiddag 13 november van 14.00 - 17.00 uur een workshop fotograferen in zijn eigen fotostudio Krommerijn aan De Brink in Werkhoven. Deze middag staat centraal hoe je jouw visie op je woonplek vertaalt in een fotoreeks. Colijn van Noort geeft uitleg over fotografische technieken zoals belichting en scherptediepte en over beeldende elementen als compositie, kadrering en standpunt. Neem je fotocamera mee, want je gaat ook aan de slag met opdrachten buiten de studio.

SCHILDEREN Beeldend kunstenaar Wendy Kranendonk geeft op zondagmiddag 20 november een workshop schilderen van 14.00 - 17.00 uur in de Barbaraschool in Bunnik. Neem voor deze workshop een foto of schets mee van een karakteristiek element uit je woonomgeving. Aan de hand daarvan ga je schilderen in acrylverf op doek. Al jaren gebruikt Wendy in haar beeldend werk de groene omgeving van Bunnik als voorbeeld.

FILM Wim Zagt, filmmaker, geeft op zondagmiddag 27 november van 13.30 - 17.00 uur uitleg over het maken van een korte film, in het Waterliniemuseum bij Fort Vechten in Bunnik. De theorie wordt meteen in de praktijk gebracht. Alle facetten komen daarbij aan bod: van verhaallijn, cameravoering, licht en geluid tot montage. Wim Zagt is een ervaren filmmaker. Breng je eigen (smartphone) filmcamera mee. 

INSCHRIJVING Deelname aan een workshop kost 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen onder de 18 jaar. Meld je aan via bunnikoverbunnik@gmail.com of www.facebook.com/bunnikoverbunnik. Om mee te kunnen doen aan de wedstrijd is deelname aan een workshop niet verplicht en vice versa. Inschrijven voor de wedstrijd kan tot 9 januari 2017 via bunnikoverbunnik@gmail.com. De beste Bunnikse (beeld)verhalen worden beloond met een prijs en doen mee aan Utrecht over Utrecht.