Buitenlandse studenten zoeken gastgezin in regio Utrecht

UTRECHT Eind augustus 2018 is het voor verschillende buitenlandse studenten zo ver: ze komen naar Nederland voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active. Ze hebben erg veel zin om kennis te maken met het Nederlandse gezinsleven, hier naar de middelbare school te gaan en onze cultuur te ervaren. Travel Active is in de regio Utrecht op zoek naar één of meerdere gastgezinnen die het leuk vinden, om een buitenlandse student een thuis te bieden.

BEN JE GESCHIKT ALS GASTGEZIN? Veel gastgezinnen die deelnemen aan het programma zijn nieuwsgierig naar de leefgewoonten van iemand uit een ander land of vinden het leuk om ook hun eigen kinderen een stukje buitenlandse cultuur mee te geven. Je draagt bij aan een onvergetelijke ervaring voor je gezin, maar ook voor de internationale student die zijn/haar eigen horizon enorm verbreedt.

Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een regiocoördinator van Travel Active. De studenten die in augustus naar Nederland komen, komen uit België, Brazilië, Thailand, Australië en nog veel meer landen en blijven tot de kerstvakantie, of het gehele schooljaar in Nederland.

Een gastgezin dient uit een huishouden van minimaal één persoon te bestaan. Bij een culturele uitwisseling gaat het vooral om de betrouwbaarheid, gezelligheid en het enthousiasme binnenshuis. Travel Active vindt het belangrijk dat je als gezin open staat voor een andere cultuur en een culturele ervaring.

MEER INFORMATIE Wil je een buitenlandse student een Nederlands thuis bieden en wil je van dichtbij kennis maken met een andere cultuur? Neem vrijblijvend contact op met High School Holland. Telefoonnummer: 020-737 20 62 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org. Op de website www.travelactive.nl/gastgezinworden is meer informatie te vinden en stellen de studenten die nog een gastgezin zoeken zich aan je voor.