• Bruisend Bunnik organiseerde in april het eerste Ouder Kind Café

    Bruisend Bunnik

Bruisend Bunnik houdt hoop

BUNNIK Bruisend Bunnik kwam een jaar geleden met een omvangrijk plan om van MFA Kersentuin een soort dorpshuis te maken, voor een door Bunnikers. Daar zou de oude bibliotheek bij getrokken worden. Dat is niet gelukt, maar Bruisend Bunnik geeft het niet op.

Agnes Corbeij

Dat melden de dames van Bruisend Bunnik in hun nieuwsbrief. De oude bibliotheek, waar Bruisend Bunnik op hoopte, is inmiddels verhuurd. De gemeente heeft aangegeven dat het realiseren van een centrale ontmoetingsplek tijd gaat kosten. Daarom wordt nu gezocht naar een tijdelijke oplossing. De gemeente heeft toegezegd om hierin  financieel te willen ondersteunen. Het bestuur van Krachtig Krommerijn is nu in gesprek met een verhuurder van een potentieel (tijdelijk) alternatief.

Binnen de Kersentuin is er wel een en ander opgezet door of met medewerking met Bruisend Bunnik. Zo is er een Taalcafé in de bibliotheek gestart en is Vluchtelingenwerk-Samenspraak naar de Kersentuin verhuisd. Ook is er een cursus Vitaliteit & Bewegen voor ouderen gestart en kwam er een inloopspreekuur van verschillende maatschappelijke organisaties, politie en gemeente. Eens per maand is er een Ouder-Kind café in de MFA Kersentuin.

HULPDIENST Bruisend Bunnik heeft nog meer ideeën Die lopen uiteen van een ZZP-café tot zomerschool, van hulpdienst tot een project rond eenzaamheidsbestrijding. Ook de huisvestingsproblemen van Senioren Activiteiten Bunnik staan nog altijd op het lijstje van Bruisend Bunnik, maar blijken moeilijker op te lossen dan gehoopt.

De initiatiefnemers schrijven in de nieuwsbrief: "Het gaat allemaal veel trager dan we gedacht/gehoopt hebben, maar zo langzamerhand gaat het zeker de goede kant op! Wij geven de moed niet op en jullie ook niet. Dat weten we zeker!"