Brothers Horeca Groep is onderneming van het jaar

De jury, bestaande uit de burgemeester, Ronald van Delft en Herman Olde Hartmann, was van mening dat de BHG de beste kaarten had voor dit thema. BHG heeft negen locaties in Midden-Nederland, waarvan drie in Bunnik staan. Dat zijn de Landgoederij, Studio A12 en kasteel Cammingha. Ostendorp noemde het jarenlange innovatieve ondernemerschap van de broers, waarbij de kwaliteit altijd leidend is. Hij ging speciaal in op het laatste succes van de BHG, het sterrenrestaurant de Hoefslag in Bosch en Duin.

Lovend

Ook over de andere genomineerden sprak hij lovende woorden. AM Pharma is een biofarmaceutische onderneming met zijn vestiging aan de Rumpsterweg. Zij ontwikkelen medicijnen tegen ontstekings-gerelateerde ziekten zoals acuut nierfalen en chronische darmontsteking. Begin dit jaar startte dit bedrijf de grootste klinische studie ooit in patiënten met acuut nierfalen.

Ook het Postillion Hotel in Bunnik was genomineerd. Van hen viel de jury op dat ze midden in de lokale gemeenschap staan en buiten kaders durven denken. Fruitteler Jacco Merkens uit Werkhoven teelt Red Love, een appel met rood vruchtvlees. De ontwikkeling ervan duurde jaren, maar Jacco zette door en is nu de enige teler in Nederland die dit bijzondere product mag telen.

De laatste genomineerde was Sempergreen, het sedembedrijf dat in Odijk gevestigd zit op het voormalige MOB-complex aan de Burgweg. Als kleine jongen verkocht eigenaar Corné van Garderen al plantjes. Die passie heeft hij ten volle ingezet om zijn bedrijf groot te maken. Inmiddels heeft Sempergreen ook een kwekerij in China en combineert hij zijn product met het aanleggen van zonnepanelen. (AC)