Brandweer strijdt onderling

WERKHOVEN Verschillende teams uit de regio namen afgelopen zaterdag deel aan een provinciale brandweerwedstrijd in Werkhoven. Er werden verschillende scenario's nagespeeld, zoals een bedrijfsongeval en een verkeersongeluk, waar de brandweermannen op in moesten spelen. Een deskundige jury beoordeelde of protocollen werden gevolgd en of de handelingen in de juiste volgorde uitgevoerd werden.

Er waren acteurs aanwezig die het slachtoffer speelden, waarvan een met levensechte brandwonden. In een loods werd vuur nagebootst met rookapparatuur en lichtslangen. Poppen werden ingezet als zwaargewonde en beklemde personen. Buiten werd een aanrijding gesimuleerd. Deelnemers moesten zelfs het water in voor een van de oefeningen.

Behalve het meten van de kennis en krachten van de brandweermannen leverden de wedstrijden ook veel publiek op. Tientallen mensen kwamen een kijkje nemen bij de wedstrijden, waaronder burgemeester Ostendorp. Hij was achteraf lovend op zijn Facebook pagina. "Mooi om bij de prijsuitreiking de goede sfeer, betrokkenheid en grote onderlinge verbondenheid te zien bij al die vrijwillige brandweermensen in onze provincie. Mannen en vrouwen die dag en nacht paraat staan voor onze veiligheid. Dank en veel respect daarvoor!"