• De brand in Werkhoven vannacht

    Menno Bausch
  • De brand in Werkhoven vannacht

    Menno Bausch

Brand in Werkhoven en 't Goy

WERKHOVEN / 'T GOY Als gevolg van blikseminslag heeft er vanacht brand gewoed in een woonboerderij aan de Leemkolkweg. Het werd een grote brand, de boerderij moet geheel als verloren worden beschouwd. Er was niks meer te redden. De bewoners zijn helaas alles kwijt. 

De brandweer probeerde schade aan naastgelegen panden gebouwen te voorkomen. Omliggende korpsen kwamen voor assistentie ter plaatse. Ook rietenkapspecialisten werden opgeroepen. 

 't GOY In 't Goy heeft vanmiddag een uitslaande brand in een huis bij een fruitopslagbedrijf gewoed. De brand in de woning aan het Groenedijkje ontstond rond 13.30 uur vanmiddag. Het gaat om een pand van agrarisch ondernemer Gert Snitselaar uit Werkhoven. 

Niemand was volgens de brandweer binnen toen de brand ontstond. Het bedrijf heeft volgens de brandweer ook pluimvee. Of er dieren binnen waren is niet bekend.

Eind vorig jaar gingen meerdere panden van boer Gert Snitselaar in vlammen op. Het ging om verschillende schuren en loodsen. Boer Snitselaar liet in april weten dat daardoor het financiële doek voor hem gevallen is. 
Over de oorzaak van deze brand is nog niks bekend. (bron: RTV Utrecht / redactie)