• Tinja Verkleij (rechts) in gesprek met de man van Boomtotaal toen bij haar in de straat onverwacht bomen werden gekapt

    Kuun Jenniskens

Bomenkap aangekondigd; door geluid van motorzaag

Kuun Jenniskens

WERKHOVEN Zit je als verslaggever op de Herenstraat in Werkhoven Tinja Verkleij (van Bunnik Natuurlijk) te interviewen over het bomenbeleid van de gemeente - de thee is net ingeschonken - gaat er buiten ineens een apparaat, dat klinkt als een motorzaag, enorm te keer. We kijken elkaar lachend aan: "Dat kan niet waar zijn." Dus we gaan verder met het gesprek.

Omdat het geluid aanhoudt, gaan we toch buiten polshoogte nemen. En ja hoor, precies voor haar huis zagen mannen van Boomtotaal twee kastanjebomen om - vanwege de 'kastanjebloedingsziekte'. 

Hadden bewoners van de deze straat dit kunnen weten? Op www.bunnik.nl onder de rubriek 'Verkeer en Vervoer' staat inderdaad dat er deze maand op diverse plaatsen in de gemeente bomen worden gekapt, ook op de Herenstraat in Werkhoven.

Het is een hele lijst met straten, maar er staat niet bij hoeveel bomen en ook niet om welke bomen het gaat. Er is geen kaartje bij welke bomen het betreft.

De Herenstraat bestrijkt zowat het hele dorp Werkhoven. Het is totaal niet duidelijk om welke bomen het precies gaat.

Kan dat niet beter? Waarom niet even een briefje in de bus, of op de boom?

 't Groentje stelde inmiddels een aantal vragen aan de gemeente, met name of de informatievoorziening over het kappen van bomen niet beter kan. Hopelijk kunnen we in de krant van 17 januari de antwoorden melden.