• Koen Laureij
  • Koen Laureij

Boer raakt gewond bij enorme brand hooibalen Werkhoven

WERKHOVEN In een grote stal van een veebedrijf aan de Hollendewagenweg in Werkhoven is vannacht brand uitgebroken. Tientallen hooibalen stonden in de stal in brand, terwijl tientallen koeien in de stal stonden.

Toen de boer de brand ontdekte, is hij met een shovel de stal in gereden om het brandende hooi naar buiten te verplaatsen. Hij raakte daarbij gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.  Met zijn actie voorkwam de boer wel dat de brand zich kon uitbreiden naar de stal zelf. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht is de brand beperkt gebleven tot de hooibalen. De brandweer heeft het werk van de boer overgenomen en de hooibalen buiten geblust.

De koeien zouden niet gewond zijn geraakt door de brand. Wel heeft de stal ruim een halfuur vol rook gestaan, maar volgens de woordvoerder zijn de koeien niet gewond. Hoeveel koeien precies in de stal stonden is niet duidelijk, maar de stal was 140 bij 60 meter groot.


 

OOK BRAND IN 'T GOY Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, maar opvallend is dat gisteren in het naastgelegen dorp t Goy ook een grote brand uitbrak in een schuur.