Boeiend tweede Cultuurcafé   

Expositie De Kruijf naar Dorpshuis Odijk, 

Deze culturele avond is het resultaat van de samenwerking tussen Dorpshuis Odijk, Yvon Hoogendijk en het Cultuurplatform Bunnik. Tijdens Open Monumentendag zijn reproducties van de werken van de Bunnikse schilder Johan de Kruijf tentoongesteld. Om te voorkomen dat ze na deze ene keer in de archieven verdwijnen, worden ze vanaf 20 november drie maanden tentoongesteld in het Dorpshuis. Yvon Hoogendijk, initiatiefneemster: "Ik was op zoek naar een locatie waar dat kon en kreeg er bij het Sporthuis en het Dorpshuis direct de handen voor op elkaar. Ik vertel die avond graag over deze bijzondere schilder waarover ik ook nog een boek hoop te gaan schrijven."

Cultuurplatform Bunnik greep dit initiatief aan om dit combineren met het tweede Cultuurcafé: "Het eerste organiseerden wij in Bunnik, we schuiven nu een dorp op. Door de combinatie wordt het een hele leuke avond. Zo kan er worden gepitcht om een (start)bedrag bijeen te krijgen voor een cultureel evenement of project. We sluiten af met een netwerkborrel in het Cultuurcafé, waar live muziek te horen is. Door deze samenwerking staat er een enerverend programma van anderhalf uur", aldus Colijn van Noort van het Cultuurplatform.

Ria van Eerden van het Regionaal Historische Centrum Zuidoost Utrecht licht de rol van het RHC toe en zal in haar inleiding ongetwijfeld inhaken op het bijzondere van de werken van De Kruijf. Om de vaart er in te houden wordt de avond gepresenteerd door Arnold Wagemakers en Rens van den Boom.

Na afloop is er, onder het genot van een hapje en een drankje, een optreden van de Utrechts/Bunnikse Singer-Songwriter 'Siberian Oxygen' en de mogelijkheid de expositie over Johan de Kruijf te bewonderen. De winnaar van de pitch wordt bekendgemaakt! En uiteraard is er volop ruimte om met elkaar te netwerken en van gedachten te wisselen over het cultuurbeleid binnen de Gemeente Bunnik. Iedereen is welkom bij het Cultuurcafé op vrijdag 20 november om 20 uur in het Dorpshuis Odijk (Rijneiland 7). De zaal is open vanaf 19:30 uur en de toegang is gratis.