• Bloemrijke kruidenrand. Foto: beedeals.nl

Bloemenzaad beschikbaar voor Bee Deals

REGIO Op 23 maart zijn de Bee Deals kromme Rijnstreek ondertekend. Een aantal partijen in de streek hebben afspraken gemaakt om te zorgen voor een betere leefomgeving voor met name wilde bijen.

De deelnemende partijen zijn een aantal agrarische ondernemers, veehouders en fruittelers in de streek, het hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden, de agrarische natuurvereniging en Stuurgroep Kromme Rijnlandschap (Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, De Bilt en Zeist, Houten en gemeente Bunnik).Eén van de acties is om bloemenstroken in het buitengebied aan te leggen om meer voedselaanbod te krijgen.

Als bewoner van de Krommerijnstreek kunt u ook meehelpen om een betere leefomgeving voor met name de wilde bijen te krijgen. Kijk op www.beedeals.nl. Heeft u overhoekjes stroken, terreinen groot of klein en wilt u daar een bloemenpracht op voor de wilde bijen? Er is bloemenzaad, speciaal samengesteld voor de wilde bijen en dat makkelijk is te zaaien. U kunt dit zaaizaad aanvragen bij de Stuurgroep Kromme Rijnlandschap. Dit kan bij de landschapscoördinator Walter Jaaltink via email w.jaaltink@bunnik.nl, website www.krommerijnlandschap.nl of tel. 030-6595976 / 06-21842045. Dit aanbod geldt voor de gehele krommerijnstreek (flanken van de heuvelrug, gemeenten Wijk bij Duurstede Cothen, Langbroek, Werkhoven, Odijk, Bunnik Houten, deel Zeist, deel De Bilt en randje Utrecht. Aanvragen kan tot 12 mei aanstaande.