Bladactie Bunnik

BUNNIK Vanaf maandag 19 november kun je medewerkers van RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) en de Biga-groep in de wijken van Bunnik tegenkomen. Zij zorgen er samen voor dat de afgevallen bladeren in de straat worden opgeruimd.

Voor de actie wordt vijf weken uitgetrokken. Vorig jaar is in Bunnik 279.380 kilogram aan bladafval opgeruimd. RMN vraagt aan inwoners om indien mogelijk de auto tijdelijk ergens anders te parkeren als zij merken dat de ploeg bezig is. De auto wordt dan niet vies door weggeblazen straatvuil en medewerkers kunnen hun werk doen. De bladploeg start in Werkhoven. Na ongeveer een week verplaatst de ploeg naar Odijk. Na twee weken naar Bunnik.

Binnen de gemeentegrenzen van Bunnik zijn ruim 30 bladkorven geplaatst. Op deze manier kunnen inwoners grotere hoeveelheden blad kwijt. Het is van belang dat er alleen blad in de korven gedeponeerd wordt. De bladzuiger die de korven leegzuigt, raakt verstopt van takken, planten of ander (tuin)afval. Bij misbruik wordt de korf verwijderd.

De locaties van de bladkorven kunt je vinden op www.bunnik.nl.