• Bakkerij Martien van Dijk op de hoek van de Stationsweg en de Rijnzichtlaan

    Kuun Jenniskens

BHG koopt bakker Van Dijk

BUNNIK Martien van Dijk is tevreden over de overeenkomst die hij met Brothers Horeca Groep heeft gesloten. Per 1 januari 2020 nemen de broertjes Peek de bakkerij van hem over. BHG kent de bakkerij goed, want ze nemen er brood af voor De Landgoederij.

Kuun Jenniskens

PENSIOEN De bakkerij, de privéwoning en het personeel - alles wordt overgenomen. De deal is een week of acht geleden gesloten, zo zegt Martien van Dijk. ,,Ik ben nu 66 jaar, het is genoeg geweest. De afspraak met Brothers is dat ik de bakkerij nog ruim een jaar lang tot de overname draaiende hou. Dan is het klaar.”

Vijf weken geleden kocht 'bakkertje van Dijk' een huis vier deuren verderop. ,,Want ik wil wel in de reuring van deze plek blijven wonen", aldus Martien. ,,Ik ben niet geschikt voor een stille straat.”

CONTRACT Rob Peek zegt namens BHG dat er inderdaad overeenstemming is bereikt met Martien van Dijk. ,,De bakkerij stond al een tijd te koop. Marco en ik komen er allebei regelmatig. We wonen in de buurt en kopen er in voor De Landgoederij. We vonden dit leuk voor Martien, maar ook voor onszelf."

SCENARIO'S UITWERKEN Het is een spontaan idee geweest, zegt Rob Peek. ,,We weten nog niet hoe we het verder precies gaan invullen. Het moet natuurlijk wel levensvatbaar zijn en daarvoor bekijken we diverse scenario’s. We hebben nog ruim een jaar de tijd om hier goed over na te denken. Dat geeft Martien ook de tijd om rustig afscheid te nemen en af te bouwen.”

Het personeel heeft een paar weken geleden met de broertjes Peek gesproken; het gaat om dames in de winkel en de bakker die er ook al 37 jaar werkt. Rob Peek: ,,We hebben een kopje koffie met ze gedronken om ze gerust te stellen.”

DE BUURT Vorig najaar maakte Martien van Dijk bekend - vlak voordat hij in november 65 jaar werd - dat hij langzaamaan met pensioen wilde. De buurt wilde de bakker niet kwijt - het gaat hier om de laatste buurtwinkel en die wordt ervaren als een belangrijk sociaal punt. De buurt heeft zelfs overwogen om een coöperatie te starten, maar dat bleek geen haalbare kaart. Martien van Dijk: ,,Het is hard werken vanaf de vroege uurtjes. Er komt veel bij kijken, dit kan niet iedereen."