• BeZeT speelde vier keer de voorstellen 'Een gekkenhuis in het ziekenhuis'.

    Agnes Corbeij
  • Agnes Corbeij
  • Agnes Corbeij
  • Agnes Corbeij
  • Agnes Corbeij
  • Agnes Corbeij

BeZeT speelde voor Zonnebloem

WERKHOVEN Toneelclub BeZeT uit Werkhoven speelde vier keer de sterren van de hemel met het stuk 'Een gekkenhuis in 't ziekenhuis' van Wilma Renes-Leertouwer. Alle keren zat de Kersenpit vol, waarvan twee keer met Zonnebloemgasten. Donderdag en vrijdag overdag speelde het gezelschap speciaal voor deze doelgroep. Met veel succes.

 

Agnes Corbeij

Voor het eerst werd dit jaar niet in 't Wapen van Werkhoven gespeeld, maar alleen in de Kersenpit. Dat had te maken met de vroege editie van carnaval, maar kwam uiteindelijk ook goed uit. BeZeT wilde graag voor senioren spelen en daar bleek zoveel animo voor, dat Het Wapen niet groot genoeg was. Bovendien kunnen rolstoelen veel beter uit de voeten in de ruime Kersenpit.

OSKAM Het theater de Kersenpit is 51 weken in het jaar een 'gewone' fruitschuur, van fruitteler Wim Oskam, aan de Provincialeweg. In een week tijd werd deze zaal met man en macht omgebouwd. De Zonnebloemmiddagen waren mogelijk gemaakt door ontzettend veel vrijwilligers van de Zonnebloem, van BeZeT en andere mensen uit de gemeente Bunnik.

Vrijdag opende wethouder Eijbersen de middag. Hij voelde het alsof hij zelf onderdeel uitmaakte van de toneelgroep. "Wij willen laten zien waar een klein dorp groot in kan zijn. U gaat wat meemaken." Hij roemde ook Wim Oskam, speler, organisator en gastheer in de Kersenpit. "Hij speelt vanmiddag een gek en dat is hij ook wel een beetje. In de hele positieve zin. De leden van BeZeT oefenen hun hobby uit met zoveel passie en hartstocht, dat is bijzonder."

GENIETEN De zaal genoot intens, met regelmatig een lachsalvo door de zaal. Gery uit Montfoort was een van de Zonnebloemgasten.  Met haar rolstoel is het een hele onderneming om een avondje naar het theater te gaan. Daarom was deze voorstelling een hele bijzondere. "Toen ik hoorde dat we hierheen konden, was ik meteen enthousiast." Samen met een vrijwilliger genoot Gery met volle teugen. De honderden Zonnebloemgasten werden gebracht en gehaald met grote bussen, uit de hele regio.

In het Catherijne ziekenhuis ging - zoals dat hoort in een klucht - van alles mis. Doordat de ene vleugel gerenoveerd of gesloopt werd, moest een aftandse kamer opgekalefaterd worden tot ziekenhuiskamer. De patiënten hadden allemaal zo hun karakter, van oude dove vrouw tot omhooggevallen, op seks beluste kerel. Uiteindelijk kwam alles weer op zijn pootjes terecht.