• Ruud van Bennekom

    Studio Dijkgraaf

Bedolven onder de felicitaties

ODIJK Ruud van Bennekom heeft - sinds hij gisteravond hoorde dat hij wordt voorgedragen voor het burgemeesterschap in Bunnik - een grote zee aan felicitaties mogen ontvangen, zo vertelt hij ‘t Bunniks Nieuws. ,,Bunnik is een prachtige gemeente, dus ik vind het geweldig om hier burgemeester te worden. Ook mijn vrouw is blij met deze stap.”

 

Kuun Jenniskens

Wanneer wist u het? ,,Op donderdagavond ben ik tussen de besloten en de openbare raadsvergadering gebeld dat de gemeenteraad mij gaat voordragen bij de minister. Dat was echt een blije verrassing!”

Waarom is uw oog op Bunnik gevallen? ,,Het is een mooie gemeente met drie prachtige dorpen. Ik wist eigenlijk direct toen Hans Martijn Ostendorp wegging dat ik dit graag wilde gaan doen. Toen ik de profielschets las, waarin Bunnik naar een bouwer zoekt, werd het gevoel versterkt dat ik graag wil meewerken aan de toekomst van Bunnik. Qua inhoud ligt er al een mooie toekomstvisie met een uitvoeringsstrategie”.

U vergaderde in het Odijkse gemeentehuis als directeur van het Genootschap van Burgemeesters. U bent veel in Bunnik aanwezig geweest, wat sprak u precies aan? ,,Bunnik is een mooie gemeente met een ligging dichtbij een grote stad en toch landelijk. Ook de schaal past bij me - niet te groot en niet te klein. Ik voel me thuis in Bunnik. Ik wil dicht bij de mensen staan, dat hoort ook bij het burgemeesterschap.”

Gaat u de ambtswoning betrekken? ,,Jazeker. We hebben twee dochters, waarvan er één vanwege haar studie in Wageningen het huis uit is. Onze andere dochter is 15 jaar, zij verhuist mee naar Bunnik, dus voor haar is het een grote verandering.”

In hoeverre vult u het burgemeesterschap samen met uw vrouw in? ,,De vertrouwenscommissie heeft mij als burgemeester gekozen. Mijn vrouw heeft een eigen professioneel bestaan, ze werkt als planner in een revalidatiecentrum. Maar we gaan ook wel dingen samen doen natuurlijk."

Wat gaat u tussen nu en 15 november - de dag van uw installatie - doen? ,,Ik krijg een drukke periode met het afronden van mijn huidige werk en het voorbereiden op mijn werkzaamheden in Bunnik.”