• Barrelhouse

    Barrelhouse

Barrelhouse op Krommerijn Festival

BUNNIK De Landgoederij in Bunnik ademt blues en soul op zondag 14 januari en brengt met het Krommerijn Festival al voor de vierde keer toppers uit de blues en soul scene onder één dak. Grote namen en ook veelbelovende nieuwkomers staan op de planken met Soulsville, Big Bo, Sugar Queen, The Blues Sparks, Hoodoo Monks, Arne & Friends en niemand minder dan bluesband Barrelhouse.

De Nederlandse bluesband Barrelhouse bracht hun eerste album uit in 1974. Sindsdien staan er al ruim 15 albums en een DVD op hun naam, én bestaat de band al maar liefst 40 jaar uit dezelfde bezetting. Ze hebben niet alleen meer dan 2000 concerten op hun naam staan, maar spelen nog steeds met dezelfde energie, spontaniteit, inzet en inspiratie als in hun beginjaren. De band wordt gevormd door Tineke Schoemaker als zangeres, Johnny Laporte en Guus LaPorte op de gitaar, Han van Dam op de piano, Bob Dros op de drums en Jan Willem Sligting doet de bas, dubbele bas en accordeon. Tineke Schoemaker werd in 2012 uitgeroepen tot de beste vrouwelijke blues zangeres.

Hun nieuwste album 'Almost There' werd in september 2016 uitgebracht. De CD bevat up-tempo stukken waarin de band voluit gaat en klein gehouden nummers waarbij alles om de steeds mooier wordende stem van Tineke Schoemaker draait. De teksten zijn een weerspiegeling van de weerslag die ze heeft meegemaakt. Met dit steengoede album sleepten ze de Edison Jazzism Publieksprijs 2017 binnen.

Live spelen is een tweede natuur geworden voor Barrelhouse en het Krommerijn Festival is er dan ook trots op dat zij de slotact verzorgen. Wil je dit meemaken? Koop dan nu je toegangskaarten. Deze zijn te koop bij Boekhandel Van Ravenswaaij in Bunnik, Slijterij Barrique in Odijk, Eethuis aan 't Zand in Werkhoven en online via www.krommerijnfestival.nl waar ook meer informatie te vinden is over alle artiesten en de programmering. Met de aankoop van toegangskaarten à €17,50 steun je het werk van Fonds verstandelijk gehandicapten.