• Avondvierdaagse
  • Avondvierdaagse
  • Avondvierdaagse

Avondvierdaagse weer een succes

BUNNIK De meeste benen zullen weer helemaal hersteld zijn na de vele kilometers wandelen tijdens de Avondvierdaagse. Van dinsdag 31 mei tot en met vrijdag 3 juli liepen bijna 1000 deelnemers de Avondvierdaagse van Bunnik, Odijk en Werkhoven. De deelnemers liepen vier keer 5 kilometer of vier keer 10 kilometer.

Dit jaar werden Odijk en Werkhoven één keer aangedaan. In Bunnik werd twee keer gelopen; zowel de eerste als de laatste dag. Alhoewel het nog even spannend was hoe het weer zou zijn gedurende de vier dagen was dit 'prima wandelweer'. De sfeer was dan ook zeer gezellig. Toppunt van de week was het defilé op vrijdag. Trotse ouders, opa's en oma's en broertjes en zusjes stonden langst de kant om de wandelaars binnen te halen. Natuurlijk kon burgemeester Hans Martijn Ostendorp niet ontbreken. Vanzelfsprekend konden de deelnemers hier ook hun welverdiende medaille in ontvangst nemen. De muziek van de fanfare en het goede weer maakte van deze laatste dag echt een feest. Een nog groter feest was het voor de Delteykschool en de Bongerd. Deze wonnen de prijzen van de meest sportieve school op respectievelijk de 5 en de 10 kilometer. Zij hebben veel gezelligheid uitgestraald, doorzettingsvermogen getoond en laten zien dat ze veilig wandelen.

Volgend jaar willen we er weer net zo'n feest van maken. Om volgend jaar echter weer een Avondvierdaagse te organiseren is het bestuur dringend op zoek naar verkeersregelaars. Zonder verkeersregelaars is er geen Avondvierdaagse mogelijk. Meer informatie en opgeven kan via http://www.avondvierdaagsebow.nl/. Op deze site staan ook nog leuke foto's van dit jaar die zeker het bekijken waard zijn.