• JW Roy

Americana, Country en Rootsmuziek

HOUTEN Vrijdag 13 april speelt singer-songwriter JW Roy met zijn band The Royal Family in Theater Aan de Slinger. In het zuiden van het land is hij al ruim 20 jaar bekend! Wellicht kent u hem van het album en de tournee 'Dry Goods and Groceries'? Hij is waarschijnlijk de enige Brabander die voor Ajax juicht, en met zachte 'G' spreekt. In het theaterconcert 'A Room Full Of Strangers' vertelt hij verhalen met passie en humor! Samen met een vierkoppige band (met o.a. Cok van Vuuren) maakt hij muziek over het mooie, het buitengewone, over de vreemde- en de parad?svogels in z?n leven. Z?n st?l: americana, country en rootsmuziek.

VERDER De dames van The Bluebettes (met o.a. Esther Groenenberg) staan 5 april met 'Back to Mono' in het theater. Een swingende trip down memory lane, met muzikale pareltjes uit de jaren zestig waaronder The Supremes, Dionne Warwick, Etta James, The Beatles en The Monkees. Cabaretier Jeroen van Merwijk is weer terug in de theaters met de solovoorstelling 'Lucky! (try-out)'. Vrienden van het elitair elan en liefhebbers van het betere lied zijn 6 april van harte welkom! Op 8 april komen iPads tot leven in de Grote Zaal tijdens 'AaiPet (2,5 - 6 jaar) van BonteHond. Een slapstick- en goochelshow voor peuters en kleuters! Om 11.00 en 14.00 uur. Meike van der Veer en haar muzikale vrienden David Goncalves, Aïcha Gill en Julian Thomas spelen een verrassende en spetterende concertavond op 14 april: Meike & Friends! De voorstelling 'Ma' van Eric Corton is uitverkocht. Zie www.theateraandeslinger.nl voor kaartverkoop en meer informatie.

FILM AAN DE SLINGER Op 5 en 6 april draait 'Dorst'. Een zwartkomisch familiedrama over goede bedoelingen en idiote verwachtingen, naar het boek van Esther Gerritsen. Met actrice Simone Kleinsma. Dinsdag 10 wordt 'de Wilde Stad' vertoond. Van de makers van 'De Nieuwe Wildernis' en 'Natuur in de Delta' een verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen. Met nagesprek creative producer Andre Janse. Op 12 en 13 april draait 'The Post' van regisseur Steven Spielberg over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever (Meryl Streep) van een grote Amerikaanse krant en de hoofdredacteur van The Washington Post (Tom Hanks). Genomineerd voor de Oscar Beste Film en Beste Actrice. Alle films draaien om 20.00 uur. Voor kaartverkoop en meer informatie www.filmaandeslinger.nl

WIN GRATIS KAARTEN 't Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor het theaterconcert 'A Room Full Of Strangers' van JW Roy en The Royal Family op vrijdag 13 april. Wilt u graag naar dit concert, mail dan voor donderdag 12 april 10 uur onder vermelding van 'A Room Full Of Strangers' naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.