• Mylou Frencken

    Bonnita Postma

Alleskunner Mylou Frencken te gast

HOUTEN Op donderdag 12 oktober 20.15 uur speelt Mylou Frencken haar nieuwe voorstelling 'Leven in het lied'. Niet alleen cabaret van Mylou deze keer: haar voorstelling is tegelijkertijd een theaterconcert. Mylou interviewde vijfentwintig collega's over hun meest dierbare, zelfgeschreven lied. Ze ging langs bij Youp van 't Hek, Brigitte Kaandorp, Mike Boddé en vele anderen. Mylou zingt, begeleid door haar band, een aantal favorieten van haar collega's en liedjes van eigen hand. Ze verklapt de geheimen van het 'songsmeden' en strooit met vermakelijke anekdotes van haar vakgenoten. Als gast neemt Mylou gitariste, tekstschrijfster en cabaretière Dorine Wiersma mee.

VERDER IN THEATER AAN DE SLINGER Op zaterdag 7 oktober 20.30 uur gaan de voetjes van de vloer met Diederik Ruisch & Friends. Trompettist Diederik Ruisch en zijn 10-koppige coverband Amber Roots brengen een gevarieerde show vol hits van vroeger én nu. De Nederlands-Duitse topentertainer Sven Ratzke showt op vrijdag 6 oktober 20.15 uur in 'Homme Fatale' (try-out) de man als rebel, buitenbeentje, oplichter, duivel en hartendief. Een must see! Op vrijdag 13 oktober 20.15 uur wordt het vijftigjarig bestaan van het meidenweekblad Tina gevierd met 'Tina de musical' (try-out). Een voorstelling vol doldwaze avonturen, veel meidenpret en een Houtens tintje, want Jaleesa Goris uit Houten speelt de hoofdrol! Zie www.theateraandeslinger.nl voor meer informatie en kaartverkoop.

FILM AAN DE SLINGER Donderdag 5 en vrijdag 6 oktober 20.00 uur draait Film Aan de Slinger het waargebeurde liefdesverhaal 'The Big Sick' van comedian Kumail Nanjiani en zijn vrouw. "De beste romantische komedie in jaren!" (4* NRC). Dinsdag 10 oktober 20.00 uur wordt de, met een Zilveren Beer bekroonde, film 'Una Mujer Fantastica' vertoond. De transseksuele Marina en haar twintig jaar oudere vriend Orlando zijn dolverliefd. Maar wanneer Orlando plotseling overlijdt is het leven zoals Marina dat kende plotseling voorbij. "Zowel edgy als feelgood" (4* NRC). Donderdag 12 en vrijdag 13 oktober 20.00 uur draait het kostuumdrama 'Tulip Fever'. Een verhaal over ware liefde dat zich afspeelt tijdens de tulpenmanie in Amsterdam in de 17e eeuw. Meer informatie en kaartverkoop: www.filmaandeslinger.nl

WIN GRATIS KAARTEN 't Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de​ voorstelling 'Leven in het lied' van Mylou Frencken​ op donderdag 12 oktober​.

Wilt u graag naar deze voorstelling, mail dan voor maandag 10 oktober 11 uur onder vermelding van 'Leven in het lied' naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.