• Oprichters Sjaan en Margaret spreken medewerkers Elwin, Petra en Lon toe.

  Agnes Corbeij
 • Medewerkers uit 't Goy kwamen Petra van Stam en Elwin de Vries feliciteren.

  Agnes Corbeij
 • Er werd een ruime keuken ingebouwd

  Agnes Corbeij
 • De woonkamer werd ingericht met ouderwets meubilair.

  Agnes Corbeij

'Alles kan, niks moet' bij DUO

BUNNIK Dagcentrum Utrecht Oost opende afgelopen vrijdag haar derde locatie, in Bunnik. Familie, vrienden en omwonenden kwamen kijken hoe de oude bibliotheek aan de Pastoor Heggelaan in de afgelopen weken verbouwd was tot gezellige huiskamer, eetkamer en ruime keuken. Deze week is de locatie in gebruik genomen en werden de eerste mensen met een lichamelijke beperking of dementie ontvangen.

Agnes Corbeij

De locatie wordt gedraaid door drie mensen. Elwin de Vries is een van hen. Hij is familie van een van de oprichters van Dagcentrum Utrecht Oost (DUO). DUO begon ooit met een locatie in Utrecht en opende vijf jaar geleden een locatie in 't Goy. De Vries werkt al zeven jaar bij DUO, op locatie Utrecht. De overstap naar Bunnik maakt hij heel bewust, want hij is er zelfs voor verhuisd. "Sinds een week woon in Bunnik, onze kinderen zitten hier al op de peuterspeelzaal."

OUDERWETS Op de nieuwe locatie kunnen maximaal twintig gasten ontvangen worden. De oude bibliotheek is daarvoor heringericht. Met scheidingswanden zijn er een grote keuken en twee grote ruimtes gecreëerd. De Vries: "De ene ruimte wordt de woonkamer, de andere de eetkamer." De ruimtes zijn ingericht met ouderwets meubilair. "Daarbij voelen onze gasten zich het best thuis."

Een aantal buren van de locatie kwam ook kijken. Zij waren over het algemeen positief over hun nieuwe buren. En over de ruime uitstraling van het gebouw, dat zij kenden als volle bibliotheek. Ook collega's uit Utrecht en ;t Goy kwamen een kijkje nemen en namen cadeaus mee. De nabijheid van de MFA ziet DUO vooral als iets positiefs. De Vries: "We gaan zeker samenwerking zoeken met de scholen en andere lokale initiatieven."

VISIE Margaret van Straalen, een van de oprichters, sprak de nieuwe locatieleiders toe. "Onze visie is ook hier 'alles kan, niks moet'. Wij corrigeren niet, maar voorkomen. Ik hoop dat jullie ook hier de zorg zonder gedoe kunnen gaan bieden die onze gasten van ons gewend zijn."

Ook Petra van Stam uit Houten komt in Bunnik werken. "DUO is een bijzonder familiebedrijf. Er is geen hiërarchie, je kunt iedereen aanspreken. En ze willen echt het beste voor de gasten. Dat is als niet-familie deze kans krijg, voelt ook wel bijzonder."

KOFFIE In 't Goy en Utrecht staat DUO erom bekend dat 'de koffie altijd klaarstaat'. Van Straalen: "Dat is ook hier het geval. De deur staat open."