• Hein Hoitink, Rolland van Schelven, Astrid van der Stijl

    Kuun Jenniskens

Afscheid van waarnemend burgemeester

ODIJK Vanavond is op het eind van de begrotingsvergadering, afscheid genomen van waarnemend burgemeester Roland van Schelven. Hij is 15 maanden burgemeester van Bunnik geweest. Tijdens een korte speech gaf hij raadsleden het advies om niet alleen vanuit de eigen sociale bubble het eigen gelijk te blijven halen, maar vooral ook met elkaar te blijven communiceren. ,,Dat is voor een raadslid cruciaal, en doe dit ook met uw burgers."

Kuun Jenniskens

Het college dankte hij voor de sfeer - ook al noemde Van Schelven het niet altijd makkelijk. Volgende week wordt Ruud van Bennekom als burgemeester geïnstalleerd. Van Schelven: ,,Na vijftien maanden leg ik deze keten af en dan ben ik vanaf volgende week weer een vrij man."

Hein Hoitink (Liberalen) mocht als nestor (dat is het langstzittende raadslid) namens de raad een dankwoord uitspreken. Hij grapte dat een waarnemend burgemeester meestal zes maanden in functie is. Vanwege de verkiezingen is deze termijn verlengd naar bijna 1,5 jaar: ,,Zo bent u letterlijk en figuurlijk de langste waarnemer die Bunnik ooit heeft gehad"- hiermee refererend aan het lange postuur van Roland van Schelven.

Plaatsvervangend nestor Astrid van der Stijl (P21) overhandigde wijn en bloemen.