• Het Goede Doelen Weekend van de Protestantse Gemeente was zeer geslaagd.

    Protestantse Gemeente Bunnik

Zeer geslaagd Goede Doelen Weekend

BUNNIK Afgelopen weekend organiseerde de Protestantse Gemeente in Bunnik het Goede Doelen Weekend. Dit weekend is in de plaats gekomen van de Oranjemarkt die vele jaren is georganiseerd. Het doel van het weekend was activiteiten organiseren die mensen samenbrengen en voor verbinding zorgen. Dat is gelukt. 

Zaterdagmiddag was er een Proeverij waar elf middenstanders een hapje of drankje aanboden. Onder het genot van deze hapjes en drankjes was er genoeg tijd om in het zonnetje gezellig met elkaar te praten. Zaterdagavond was er voor de derde keer op rij een Korenslag, gecombineerd met een dienstenveiling. De volgende koren streden om de wisselbokaal: Multiple Voice uit Odijk, Mamma's en Pappa's uit Werkhoven, Praisegroep UitBUNdig en Rana Ridibunda uit Bunnik. Dit jaar was er een officiële jury, bestaande uit Vincent Bijlo, Mariska Reijmerink en eigen burgemeester Ruud van Bennekom. Rana Ridibunda ging er uiteindelijk met de wisselbokaal vandoor.

Tussen de optredens van de koren door werden er vele diensten geveild: dinerbonnen van restaurants uit Bunnik, maar ook huishoudelijke hulp, aangeboden tuinhulp, avondjes oppassen, taarten en andere diensten. Ook werden er verschillende activiteiten aangeboden die in de komende maanden gaan plaatsvinden, waaronder een vaart met de Pont van het Utrechts landschap, lezing over Fort Rhijnauwen, een High Tea, een walking diner en spelletjesmiddag. Al deze diensten werden geveild door veilingmeesters Marcel en Marc Bax.

Zondagochtend was er een speciale Top 2000 kerkdienst, met medewerking van praisegroep UitBundig en aangevuld door gemeenteleden die speciaal voor deze dienst mee oefenden. Bijzonder om op een andere manier en in een andere sfeer liederen uit de Top 2000 te zingen en te beluisteren.

Het weekend werd afgesloten met een badeendenrace op de Kromme Rijn. De afgelopen maanden zijn er loten verkocht die correspondeerden met de nummers op de badeenden. In totaal 2250 badeenden zijn op de Julianabrug te water gelaten. Onder grote belangstelling werden de eenden opgewacht bij de Witte Huisjes, waar de finish was. Er waren vele prijzen te winnen, met als hoofdprijs een Ducktour voor vier personen, aangeboden door Duckcity.

Er wordt teruggekeken op een zeer geslaagd weekend. De activiteiten van afgelopen weekend én de activiteiten die de komende maanden nog plaatsvinden, dragen zeker bij aan het doel: meer verbinding en ontmoeting.