• Het Gelukkigerwijspad voert de hedendaagse pelgrim door de Kromme Rijnstreek

    Margriet Hunse

Uitnodiging Kromme Rijnstreek Academie & Streekplatform: Samen aan de slag met Streekverhalen

REGIO Op maandag 2 december bent u van 19.00 tot 22.00 uur welkom in gemeentehuis Bunnik (Singelpark 1, Odijk) voor het 'Kromme Rijnstreek Alliantie Lab'. Tijdens deze bijeenkomst gaat u samen aan de slag om de Verhalen van de Kromme Rijnstreek nog beter beleefbaar te maken en nog meer bezoekers naar ons mooie gebied te trekken. 

VERHALEN VAN DE KROMME RIJNSTREEK Het afgelopen jaar zijn in samenspraak met het gebied de verhalen van de Kromme Rijnstreek opgesteld. Er is een indeling gemaakt in Kersen- en fruitteelt, de Kromme Rijn, Kastelen en Landgoederen, Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Romeinse limes. Aan de hand van de verhalen laten we bezoekers zien wat er allemaal te doen is in de Kromme Rijnstreek.

Er is al veel te doen en te beleven in de streek. Door activiteiten en initiatieven te verbinden kunnen we de streek nóg aantrekkelijker maken. Bijvoorbeeld door de vaartocht Krommerijnder als arrangement aan te bieden met (horeca)locaties langs de route. Of een Romeinen menu te combineren met een overnachting in de Limeskamer. Tijdens het Alliantie Lab gaan we met elkaar op zoek naar leuke combinaties, nieuwe ideeën en toffe arrangementen die we voor deze avond indelen in de thema's Water, Voedsel en Erfgoed.

WAT HEEFT U NODIG? Een mooie locatie? Een club mensen die helpt met de uitvoering? Of een oplossing om mensen van A naar B te vervoeren? Hoe kunt u anderen helpen bij het realiseren van hun ideeën? En wat heeft u in de aanbieding?

In een aantal interactieve rondes onder leiding van Bureau Buhrs wordt vraag en aanbod bij elkaar gebracht en komen we tot 'allianties' die het aanbod en de belevingswaarde binnen de verhalen vergroten en die de streek, organisatie, uw bedrijf of evenement dus nóg aantrekkelijker maken om te bezoeken.

Het programma:

19.00 uur            Inloop met koffie en thee

19.15 uur            Start van de avond en toelichting programma

19.30 uur            Voorstelrondje

19.45 uur            Kracht door verbinding: vraag en aanbod in kaart brengen

21.00 uur            Allianties smeden

21.45 uur            Wrap-up allianties en afsluiting

AANMELDEN Men hoopt u op 2 december te mogen verwelkom. Meld u aan via deze link.