• Barbaraschool

Sint Maartenfeest in de Barbarakerk

BUNNIK Al jarenlang is het een traditie dat op 11 november, zodra het donker wordt, kinderen met hun lampionnen langs de huizen gaan om vrolijke liedjes te zingen. In ruil daarvoor krijgen ze wat lekkers van de personen waarbij wordt aangebeld.

Maar wie is Sint Maarten eigenlijk en wat wordt er die dag nu echt gevierd? Wil je daar meer over horen? Kom dan op 11 november om 18:00 uur naar de Barbarakerk in Bunnik. Het verhaal van Sint Maarten wordt verteld en enkele kinderen beelden dit verhaal ook uit.

Ook worden er liedjes gezongen, lezen kinderen een toepasselijk gedicht en is er een gebedje. Iedereen uit heel Bunnik is deze avond welkom. De bijeenkomst in de kerk duurt ongeveer 20 minuten. Vervolgens worden nog enkele Sint Maarten liedjes gezongen op het plein voor de kerk rond een vuurkorf.

Daarna gaan de kinderen in hun eigen buurt bij de mensen langs om ze licht te brengen en hen aan de deur toe te zingen.

Voor kinderen uit de wijk Binnen Bunnik wordt de avond traditiegetrouw om 19:15 uur afgesloten bij woongemeenschap De Grondslag (op de hoek van de Camminghalaan en de Kampweg). Daar vertelt één van de bewoners een toepasselijk verhaal.

Vergeet niet een lichtje te branden bij je voordeur als de kinderen welkom zijn een Sint Maarten liedje te zingen. Daarna krijgen de kinderen wat lekkers.

Misschien ziet u als inwoner van Bunnik zondagavond kinderen met lampionnen lopen of hoort u een Sint Maarten liedje. U kunt de kinderen blij maken met wat snoepgoed of een stuk fruit.