• Margriet Hunse

Actie voor nieuw bestuur WOW

WERKHOVEN Vijf ouderen, allemaal bezoekers van de wekelijkse ontmoetingsmiddag van de WOW (Welzijn Ouderen Werkhoven), werkten dinsdagmiddag mee aan het verspreiden van een oproep voor nieuwe bestuursleden. De actie werd op touw gezet door drie inwoners van Werkhoven, die het zonde vinden dat de WOW zou verdwijnen. De oproep werd huis-aan-huis verspreid. ,,Er moeten in het dorp toch betrokken inwoners zijn die wat tijd over hebben voor een bestuursfunctie," zegt initiatiefnemer Johan van Impelen.

 

UITJE Het vinden van bestuursleden is erg moeilijk, dat ondervond ook ZijActief in Werkhoven. Om die reden werd deze vereniging eerder dit jaar opgeheven. Dat lot hangt ook de WOW boven het hoofd. ,,Het is jammer, maar heel begrijpelijk dat bestuursleden er na jaren mee ophouden," vindt Ot van der Geer. Voor hem is de dinsdagmiddag het uitje van de week. ,,Het gaat om de ontmoeting met dorpsgenoten, mensen die je al je hele leven kent. Ik fiets nog wel rond op mijn driewieler, maar mijn vrouw kan dat niet meer. Ik hoop dat er zich nieuwe mensen melden. Je kunt allemaal wel 'nee' zeggen, maar dan gebeurt er dus niks meer."

MEEHELPEN ,,De dinsdagmiddag is een begrip in Werkhoven, je stemt je afspraken er op af," zegt Corrie Verkerk. ,,Het zou zonde zijn als dit zou verdwijnen." Door iedereen wordt ze aangesproken over het onderwerp van de dag: het afbranden van de boerderij waar ze 45 jaar met haar man en kinderen heeft gewoond. Hoewel ze de boerderij 20 jaar geleden verkochten, is ze behoorlijk aangedaan. ,,Ik doe toch mee aan deze actie. Het is even iets leuks doen, even iets anders." Ook Thea van Doorn doet mee en heeft een stapel brieven op haar rollator liggen. ,,Als je ergens lid van bent, moet je ook meehelpen. Daarom help ik met het rondbrengen."

AANSPREEKPUNT Aan de initiatiefnemers wordt regelmatig gevraagd waarom ze zelf niet in het bestuur gaan. ,,Wij zijn alle drie net met pensioen, en onze vrouwen volgen binnenkort," zegt Johan van Impelen, die als vrijwilliger ook actief is bij de Zonnebloem en de Werkhovense Verhalen. ,,We willen graag eerst samen een poosje op pad kunnen gaan. Maar we zijn wel beschikbaar voor de wekelijkse kaartmiddagen en andere activiteiten." Samen met Bert van Elst en Jan van Remmerden bedacht hij een nieuwe constructie om nieuwe bestuursleden over de streep te trekken: een bestuur op afstand. ,,Ze hoeven niet bij de activiteiten aanwezig te zijn, en eens in de paar weken vergaderen moet genoeg zijn. Het gaat er om dat de financiën beheerd worden en dat er een aanspreekpunt is. Zulke mensen moeten toch te vinden zijn in dit dorp met zoveel betrokken inwoners." Belangstellenden kunnen contact met hem opnemen op nummer 06-29598659.