• Frank van Beek, ANP

Achtervolging en zoekactie

UPDATE

ODIJK Odijk was dinsdagmiddag het toneel van een wilde achtervolging, waarbij een auto werd klemgereden en twee mensen werden aangehouden. De auto kwam vanaf de A12. Onder het viaduct van de snelweg reed de politie het bewuste voertuig al eens klem, daar kreeg de auto een tik.

Agnes Corbeij

Toch kon de wagen doorrijden. Op de kruising van de Esdoorn en de Singel werd de auto weer vastgezet door de politie. Drie personen verlieten de auto en de bestuurder reed nog 300 meter verder door over de Singel. Daar werd de auto definitief vastgezet door de politie en de mannelijke bestuurder werd aangehouden.

Van de andere drie - twee mannen en een vrouw - werd een man nog gevonden ter hoogte van Zeisterweg 103. De overgebleven man en vrouw zijn niet gevonden. Voor de zoekatie werd een helikopter ingezet, die zeker anderhalf uur boven Odijk rondvloog. Veel Odijkers merkten dat op en stelden vragen op Twitter en in buurtapps.

De aanleiding van de achtervolging is niet geheel duidelijk. Wel wil de politie kwijt dat er een inbraak is geweest in Arnhem, die verband houdt met deze zaak. Er zijn geen inwoners van de gemeente Bunnik bij de zaak betrokken.