• Nog maar heel even en dan doet de Sint Werkhoven aan.

    Jong Nederland Werkhoven

Aankomst Sint Werkhoven

WERKHOVEN Het is bijna zover! Zaterdag de Sint een bezoek brengen aan Werkhoven. Samen met zijn Pieten maakt hij een mooie tocht door het dorp. Hij rijdt langs alle huizen, waarna er een feest wordt gevierd in de gymzaal bij het Kwartier. Met wat voor voertuig komt de Sint dit jaar aan?

Elk jaar is het weer de vraag: hoe komen de Sint en zijn Pieten aan en wat voor voertuig wordt er gebruikt? Na trike's, cabrio's, fruitkarren en paard & wagen, is het de vraag wat de Sint dit jaar kiest als vervoersmiddel. Dit jaar heeft de Sint ervoor gekozen om zijn feestje na de intocht op een andere plek te vieren, namelijk in de grote gymzaal bij het Kwartier. Hij heeft daarom ook zijn route aangepast. De Pieten bouwen de gymzaal om tot een grote feestzaal, waar afsluitend nog een groot feest gevierd wordt. De Sint komt om 13.15 uur aan op de Brink, waarna de tocht door het dorp begint.

Rond 14.15 uur zal de gehele stoet aankomen bij de zaal. Daar is het feest! Pietendansjes, vragen stellen en bijzondere verhalen, waar de Sint uiteraard de tijd voor neemt. Helaas is het rond 15:00 uur weer tijd om te vertrekken en neemt Sinterklaas afscheid van alle kinderen. Heb je jouw tekening, brief of verlanglijstje niet kunnen geven aan de Sint of de Pieten? Wees niet bang! Je kan deze nog in de brievenbus bij de slaap- en werkkamer van Sinterklaas doen.

Ook al gehoord van de slaapkamer van Sinterklaas in Werkhoven? Kom tot en met 5 december een kijkje nemen bij zijn slaapkamer op de Beverweertseweg 2 aan de Brink in Werkhoven. Hier kun je ook jouw brieven, tekeningen, en verlanglijstjes op de post doen. Misschien word je dan tijdens het grote feest in de gymzaal naar voren gevraagd door Sint!