Aanrijding

Op vrijdag 3 april omstreeks 20:00 uur is de politie gestuurd naar een aanrijding op de Graaf van Lijnden van Sandenburgweg, ter hoogte van Werkhoven. Ter plaatse bleek dat een vrachtwagen vermoedelijk te laat invoegde en via het verdrijvingvlak zich uiteindelijk naar de rechter rijstrook verplaatste. Hierbij kwam de rechter achterzijde van de oplegger van de vrachtwagen in aanraking met de linker voorzijde van bestelauto met aanzienlijke schade aan beide voertuigen tot gevolg.

Navigatie

Uit een Audi A3 is op maandag 30 maart tussen 09:00 uur en 17:00 uur het navigatiesysteem gestolen. De auto stond geparkeerd op het terrein van de Bovag in Bunnik (Kosterijland). De ruit aan de passagierszijde werd ingeslagen. Op de camerabeelden is de grijze Ford Mondeo van de dader zichtbaar. De politie heeft de zaak in onderzoek.

In de nacht van zondag 29 maart op maandag 30 maart is er in Odijk ook in vier auto's ingebroken. Ook hier ging het steeds om een Audi A3. Deze voertuigen stonden geparkeerd op de Barbeellaan, Wethouder Hollaan, Zeisterweg en Drie Jofferengaarde. Het slot van het linker voorportier is hierbij geforceerd en uit de auto's zijn het radionavigatiesysteem, stuur en airbags weggenomen.

Diefstal voorkomen

Omdat drie mannen zich op maandag 30 maart rond 11.00 uur verdacht gedroegen in het centrum van Bunnik, besloot een getuige 112 te bellen. De politie was er erg blij mee, aangezien met deze melding wellicht een diefstal is voorkomen. Drie - bleek achteraf - Roemeense mannen deden of ze niet bij elkaar hoorden, bleven rondjes lopen en waren alle drie donker gekleed.

Een had een koptelefoon op en een ander droeg een zonnebril. De getuige gaf ook een kenteken door aan de politie. Toen de politie arriveerde, waren de heren gevlogen. Later die middag bleek wel dat er in de supermarkt in Maarn een winkeldiefstal plaats had gevonden waarbij de inzittenden van de auto met hetzelfde kenteken zijn aangehouden.

Dronken rijden

Een man van 38 werd op zaterdag 4 april rond 09:00 uur aangehouden wegens het rijden met drank op. Hij was tegen de vangrail gereden op de A2 en werd door de politie gevonden bij het tankstation Texaco aan de A12 bij Bunnik. Hij was in gezelschap van een vrouw. Eerst verklaarde de vrouw gereden te hebben, maar uit een getuigenverklaring bleek dat de man achter het stuur had gezeten. Hij had gedronken.

Fiets gestolen

Tussen zondag 29 maart en woensdag 1 april is er een racefiets weggenomen uit een garage op de Lokhorstlaan in Bunnik. De dader is vermoedelijk over de afgesloten poortdeur geklommen en is via de niet afgesloten deur de garage naar binnen gegaan. Het betreft een racefiets van het merk Cannondale, type Caad 9 ultegra en matzwart van kleur.

Steentjes gooien

Op maandag 30 maart rond 16:30 uur kreeg de politie een melding dat er door jeugd steentjes tegen auto gegooid zouden worden. Dit gebeurde op de rijksweg A12 tussen Odijk en Driebergen. Ter plaatse trof de politie twee meiden aan in de leeftijd van 8 jaar. De ouders van de twee zijn in kennis gesteld van het voorval.