• Trots toont Lars zijn nieuwe outfit. Hij staat klaar voor zijn allereerste wedstrijd.

    Richard Thoolen

500ste lid warm verwelkomd

HC Kromme Rijn blijft groeien

BUNNIK Hockeyclub HC Kromme Rijn groeit nog steeds en mocht onlangs haar 500ste lid verwelkomen: Lars, een jongen uit Odijk van 10 jaar oud.

Richard Thoolen

Hoewel jongere kinderen meestal beïnvloed worden door hun oudere broertjes of zusjes, was het ditmaal andersom. Het jongere broertje, Nils van 8, speelde al hockey bij HC Kromme Rijn en Lars kwam een keer mee om te kijken. Hij vond het toen zo leuk dat hij zelf ook wilde gaan hockeyen. Moeder Linda, tevens coach van jongens F1, en vader Vincent vonden dat een prima idee. Zij meldden hem aan als lid en waren blij verrast toen bleek dat Lars officieel verwelkomd zou gaan worden als 500ste lid.

Voorzitter Stijn Rooijakkers: "We zijn blij met de komst van Lars, want in zijn leeftijdscategorie kunnen we wel wat aanvulling gebruiken. Penningmeester Erwin Brinkhuis: "We hadden 3,5 jaar geleden 240 leden en nu dus 500. Hockey is populair bij de jongste generatie en bij meisjes, maar niet zo bij jongens. Veel jongens kiezen automatisch nog voor voetbal, terwijl hockey minstens zo leuk voor ze is. Daarom gaan we naar scholen om clinics te geven, dan kunnen kinderen het vrijblijvend proberen. Maar wie daar niet op wil wachten, is nu al welkom. Aanmelden op e-mailadres tc@hckrommerijn.nl en je kunt meedoen."

Het voltallige bestuur (bestaande uit 5 personen) was vroeg opgestaan om Lars feestelijk te verwelkomen. Vergezeld door zijn teamgenoten mocht Lars uit handen van Rooijakkers zijn gloednieuwe tenue en wat memorabilia in ontvangst nemen. Lars besloot om zich direct ter plekke om te kleden en wilde het karakteristieke zwart/wit/oranje shirtje over zijn hoofd laten glijden. Dat viel nog niet mee, want dat lastige bovenste knoopje zat nog dicht en zijn hoofd paste er niet door. Lars poogde zich te bevrijden uit deze ongemakkelijke positie door zijn shirt met kracht naar beneden te trekken. De haastig toegesnelde voorzitter wist tijdig een alternatieve oplossing aan te reiken en maakte het knoopje beheerst los. Toen gleed het stof soepel naar beneden en stond Lars even later trots te stralen met een brede glimlach op zijn gezicht. Hij was klaar voor zijn eerste wedstrijd!

Het was in meerdere opzichten een bijzondere dag voor HC Kromme Rijn. Judith Roovers: "Niet alleen verwelkomen we ons 500e lid, maar vanaf vandaag zijn we helemaal rookvrij. Niet alleen in de kantine, maar voor het gehele complex. Het is toch fijn dat je als sporter nergens meer rook hoeft in te ademen." Penningmeester Erwin Brinkhuis: "In de kantine zijn we vandaag overgestapt op een systeem van cashless betalen. Volwassenen kunnen betalen met hun bankpas en alle kinderen krijgen een pasje waar hun ouders geld op kunnen zetten." Judith Roovers: "We hebben van het oorspronkelijke bestuur, de oprichters van de club, een bank gekregen die we gisteren ceremonieel hebben geplaatst. Bestuurslid accommodatie Ronald Michels: "Samen met vrijwilligers en ouders hebben we van de winter het clubhuis verbouwd, het sanitair vernieuwd en de keuken verbeterd."