• Drie van deze dubbele paaltjes staan op de zuidkant van de Singel

    Agnes Corbeij
  • De kinderen van de Delteykschool hadden er meteen zin in.

    Agnes Corbeij

50-dingen boek wordt weer uitgedeeld

WERKHOVEN Alle kinderen uit groep drie in de gemeente Bunnik krijgen nog voor de herfstvakantie het 50-dingen boek van Stichting Buitenmakelaar uit Bunnik. In het boek staan allerlei activiteiten die kinderen buiten kunnen doen. De kinderen van de Delteykschool in Werkhoven kregen het boek vorige week. De andere scholen komen de komende weken aan de beurt.

Agnes Corbeij

Officieel heet het boek '50 dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde'. Het boek is bedacht en gemaakt door een aantal ouders van kinderen die het buiten spelen willen bevorderen. De activiteiten spelen zich allemaal af binnen de gemeentegrenzen en er zit ook een kaart bij.

De eerste editie kwam drie jaar geleden uit. Elk jaar worden er verbeteringen doorgevoerd. Het concept van het boek is te koop en zo komt het dat het 50-dingen boek inmiddels ook in Moerdijk, Deventer, Maarsbergen en De Ronde Venen uitgebracht is. Met de opbrengst van de verkoop van het concept wordt in Bunnik de volgende druk weer betaald.

SLAPEN ONDER DE STERREN De kinderen van de Delteykschool waren helemaal enthousiast. Zelf wisten ze ook wel wat ze buiten wilden doen. "Voetballen, springtouwen, fietsen." In het boek staan echter allemaal activiteiten waar je alleen de natuur bij nodig hebt. Zoals slootje springen, vuurtje stoken of fruit plukken. Een nacht onder de sterren slapen zit er ook bij. Net als reeën opsporen en een boshut bouwen.

Het boek wordt een persoonlijk document van ieder kind. Ze kunnen bij elke activiteit in hun boek schrijven dat ze het gedaan hebben, een tekening maken of iets inplakken. En uiteraard schrijven ze hun eigen naam erin. Het boek is ook los te koop, bij Van Ravenswaay in Bunnik.